O HTC 10 není v Číně zájem

O HTC 10 není v Číně zájem
2016-05-16T10:45:54+02:00
• 16. 5. 2016
2

Mizerná prodejní čísla, která v posledních letech čím dál více sráží celou společnost HTC na kolena, nejsou stále na dobré cestě. Alespoň co se týče zájmu čínských zákazníků o poslední novinku v podobě HTC 10. Hlavní zpravodajská služba Focus Taiwan vydala nepříliš pozitivní zprávu týkající se provedených předobjednávek v Číně. Tchajwanský výrobce dostal za prvních 14 dní tolik předobjednávek, co čínská konkurence získá za několik sekund.

HTC 10

Dva největší internetový prodejci v Číně, TMall a Jingong Mall obdrželi dohromady během 11 dnů pouze 251 předobjednávek na model HTC 10. Hlavním důvodem nejspíš bylo uvolnění méně výkonnější Lifestyle varianty se Snapdragonem 652 a 3GB operační pamětí RAM, kterou si HTC ocenilo 584 dolary (tj. cca 13 995 Kč). Až do 10. května měl totiž americký operátor Verizon získanou exkluzivitu k prodeji telefonu v nejvyšší výbavě.

Ta zahrnuje výkonnější Snapdragon 820 a 4GB paměť RAM, což také znamená vyšší prodejní cenu 768 dolarů (tj. cca 18 352 Kč). Čínští zákazníci evidentně nemají zájem o slabší varianty a raději si počkají. O tom svědčí již zvýšený zájem o předobjednávky, ale konkrétní číslo není zatím známo. Každopádně stále se hovoří, že nenaplňuje očekávání. Nakonec oficiální stránky výrobce v čínské mutaci stále u HTC 10 mají jen poznámku „Zůstaňte naladěni“ bez žádného upřesnění.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tiep Nguyen

16. 5. 2016, 17:29

V Sony a HTC pracují retardi…svoje produkty strašně přeceňují. Nenabízí nic revolučního. Výbava stejná nebo lehce horší (HTC), ale cenu mají nastavenou hrozně vysoko. Kdy si konečně HTC uvědomí svojí špatnou strategii? Chrlí jeden model za druhým, který oslní leda tak designem a cenou si věří a doufají v prodejní úspěchy jako má Apple…

Petr Hošek

16. 5. 2016, 12:16

Neříkal jsem že to zabijí cenou, HTC už se nemůže v mobilech dostat zpět ani omylem..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat