Moxi Group – prototyp ohebného telefonu

Moxi Group – prototyp ohebného telefonu
2016-05-28T08:45:19+02:00
• 28. 5. 2016

V dnešní době začíná být čím dál více předpokladů pro ohebný displej, který můžete zahnout třeba přes ruku jako náramek. Samsung před nedávnem představil v San Francisku displej, který můžete rolovat. Dnes vychází na povrch, že se v Číně klube Samsungu možná konkurent v této kategorii, a to Moxi Group.

-1x-1

Moxi group je startupová společnost, která zatím působí pouze v Číně a nyní vyvinula ohebný smartphone s flexibilním dotykovým displejem. Je opravdu impozantní, jak jednoduše se dá displej ohýbat bez poškození. Ohebný je díky tomu, že je vyroben z grafenu, což je tenký, lehký a hlavně průhledný materiál, který se již nějakou dobu využívá ve výrobě mobilních zařízení.

Možná si říkáte, na co využijete ohebný displej? Výrobce tady využil ohebnost na to, abyste si z mobilního zařízení jednoduše udělali náramek, který si přichytíte na zápěstí, takže zařízení zabije dvě mouchy jednou ranou, jak hodinky, tak telefon.

890416043

Telefon je bohužel zatím jen prototypem, ale společnost se rozhodla vyrobit 100 tisíc těchto telefonů a prodávat je v Číně za 5000 juanů, což je v přepočtu přibližně 19 tisíc korun. Ano, částka je na můj vkus opravdu přestřelená, ale společnost argumentuje slovy, že kdo bude chtít něco zcela nového, tak si musí připlatit. Pokud by vás zajímaly další podrobné specifikace, tak ty se zatím nedostaly na veřejnost.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat