Samsung Galaxy J2 (2016) nabídne lepší výbavu

Samsung Galaxy J2 (2016) nabídne lepší výbavu
2016-05-06T07:30:53+02:00
• 6. 5. 2016

Korejská společnost Samsung v loňském roce představila model Galaxy J2, který byl určený spíše nenáročným uživatelům. Tento model se náš trh bohužel nedostal, neboť se prodával pouze v Indii.

Galaxy J2, který byl na trh uveden koncem roku 2015, nabízel 4,7palcový Super AMOLED displej s velmi nízkým rozlišením 540 x 960 px. O fotografie pořízené zadním fotoaparátem se starala pětimegapixelová čočka. Jestliže jste plánovali udělat rodinnou selfie, tak jste na ni mohli rovnou zapomenout, neboť přední kamerka nabízela pouhé dva megapixely. Samsung Galaxy J2 nabízel uživatelskou paměť o velikosti 8 GB, která však byla rozšiřitelná pomocí paměťové karty. Samozřejmě zde nechyběla ani podpora pro nejmodernější sítě LTE.

Telefon byl dále vybaven čtyřjádrovým procesorem s taktem 1,3 GHZ od společnosti Exynos. O dočasné uložení zpracovaných dat a spuštěných programů se starala operační paměť o velikosti 1 GB. Kapacita baterie činila 2 000 mAh. V telefonu byl samozřejmě nainstalován Android 5.1 Lollipop.

Samsung Galaxy J2 s vylepšeným hardwarem

Každopádně Samsung to nezabalil a připravuje si pro nás stejný model, Samsung Galaxy J2 (2016). Ten však bude oproti svému předchůdci o něco málo lépe vybaven, tedy alespoň co se týká hardwarové výbavy. Podle zveřejněného AnTuTu testu se v updatovaném modelu dočkáme 5palcového displeje s rozlišením 720 x 1280. Telefon bude běžet na nejnovějším operačním systému, Androidu 6.0.1.

Na internetu se též objevil GFXBench test, který hardwarovou výbavu odhaluje o něco více. Z výsledku testu je zřejmé, že telefon nabídne čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz (SC98830), a to do společnosti Spreadtrum Communications. Jestliže je tato spekulace pravdivá, mohli bychom se u Galaxy J2 dočkat podpory nejnovější 4G LTE sítě.

Samsung Galaxy J2

Ovšem hlavu nám lehce zamotal výsledný AnTuTu test, ze kterého bylo jasné, že pod kapotou zařízení bude procesor od stejného výrobce, ovšem s rozdílným číselným označením, SC8830. Rozdíl mezi SC8830 a SC98830 je, že první zmiňovaný nabízí podporu pouze pro 3G sítě. Tak či onak je ale více než pravděpodobné, že se u Galaxy J2 dočkáme 4G podpory.

Spekulace šířící se napříč celým internetem nepotvrzují velikost operační paměti, ovšem mělo by se jednat o 1,5 či 2 GB RAM. Základní úložný prostor o velikosti 16 GB bude možné rozšířit pomocí microSD karty. Zadní fotoaparát nabídne stejný 5megapixelový čip jako Galaxy J2 z loňského roku.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat