Force Touch v každém telefonu, bez přidání nového hardwaru nebude problém

Force Touch v každém telefonu, bez přidání nového hardwaru nebude problém
2016-05-28T12:59:26+02:00
• 28. 5. 2016
5

Jednou z největších novinek, kterou představil Apple u své vlajkové lodi, je takzvaný 3D Touch, který rozpozná větší tlak vašeho prstu na displeji a dokáže tak nabídnout o něco více než ostatní telefony na trhu. Jenže Apple iPhone 6S je zatím jediný telefon, který takovouto vlastnost nabízí. To by se zhruba za měsíc mohlo změnit.

ForcePhone-796x398

Výzkumný tým z michiganské univerzity v USA vynalezl nový způsob, jak výše zmíněnou funkcionalitu přidat na jakýkoliv smartphone s použitím komponentů, které se v každém smartphonu již nachází. Hardware, který software s názvem ForcePhone používá, je pouze reproduktor a mikrofon vašeho zařízení. Při spuštění softwaru začne reproduktor na vašem telefonu vysílat ustálené 18kHz hučení. Lidské ucho tento zvuk nemůže detekovat, jelikož se nachází mimo jeho spektrum. Ovšem mikrofon je schopný tento zvuk detekovat.

Stiskněte obrazovku telefonu více nebo zmáčkněte svůj telefon v ruce a tím způsobíte změnu hučení. Když ForcePhone změnu rozpozná, tak je dále interpretuje jako příkaz, který vám umožní věci jako otevření nabídky aplikace (stejně jako to má iPhone 6S), nebo vám snadno může zavolat pomoc. Yu-Chih Tung, doktorand na UM Ústavu elektrotechniky a informatiky, prozradil, že byl inspirován filmem „The Dark Knight“, kdy Batman lokalizuje Jokera zapnutím všech smartphonů v Gotham City do sonar systému, které následně vysílaly vysokofrekvenční zvukové signály, které se odrážely od budov přes celé město.

Nicméně budete ještě muset na nový software počkat, jelikož ForcePhone se bude reprezentovat na MobiSys 2016 konferenci v Singapuru až příští měsíc.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

A čo zvieratá, ktoré to počuť budú? Veď to je tak neohľaduplné… :( Ľudia sú dementi…
Google má na force touch od api v 1 tuším, len to žiadny developeri nepoužívajú. A majú to vyriešené trochu horšie ako apple (aj keď šikovnejšie) a o dosť lepšie ako tento Dark Knight fanda. Googlacké riešenie tiež funguje už teraz na hociakom zariadení… je to robené tak, že keď pritláčate prst na displej, tak sa zväčšuje plocha, ktorou sa dotýkate displeja a tak rozpoznávajú force touch. Takže niekto sa snaží vymyslieť niečo čo už je a nehľadí pri tom na ostatných… :(

mě spíše fascinuje tvrzení, že 18khz je mimo rozsah lidského sluchu.

Petr Štěpánek

29. 5. 2016, 8:29

Co na to baterie? Funkční to možná bude, ale použitelné?

David Rajchman

28. 5. 2016, 20:06

apple jediný co třeba huamwei
mate s

Milan Strnadel

28. 5. 2016, 15:00

Slepa větev 🌿

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat