Xiaomi aktualizuje portfolio s chytrými doplňky do domácnosti

Xiaomi aktualizuje portfolio s chytrými doplňky do domácnosti
2016-04-04T07:15:44+02:00
• 4. 4. 2016
1

Společnost Xiaomi si minimálně na domácí půdě doslova probourává cestu do všech domácností. Nejenže kraluje s chytrými telefony nebo tablety, ale nyní ve velkém stylu aktualizuje svoje portfolio výrobků určených do domácnosti. Kromě celkem běžných novinek, jako jsou televizory, router či čistička vzduchu, přináší poprvé také tlakový vařič rýže, který ke všemu zapadne pod zcela novou značku s názvem Mi Ecosystem.

Mi-Router-3 Mi-Water-Purifier-2

Když začneme úplně od začátku, tak 3. generace Mi Routeru nabídne trojnásobně větší výkon oproti předchozí verzi. Čtyři antény podporují WiFi standardy a/b/g/n/ac a streamovací aplikace zajistí snadnější přenos hudby či videí. Prodejní cena byla stanovena na 150 jüanů (tj. cca 549 Kč). Za ním následuje Water Purifier 2, jakožto čistička vzduchu, která v případě vysoké vlhkosti nově zvládne stáhnout až 1 litr vody za minutu.

Přítomné připojení k WiFi slouží ke vzdálenému sledování kvality ovzduší přes Android/iOS aplikaci. Toto 11,8kilové zařízení pořídíte za 2 000 jüanů (tj. cca 7 321 Kč). Třetí novinkou je Bluetooth Speaker s 5wattovým reproduktorem, podporou jen Bluetooth 4.1 a 1 200mAh baterií zajišťující až 7hodinový provoz bez přerušení. Toto cenově dostupné příslušenství vychází na 130 jüanů (tj. cca 476 Kč).

Mi-Bluetooth-speaker-2

Poslední nejvýznamnější novinkou se stal Mi Induction Heating Pressure Rice Cooker, což ve skutečnosti je tlakový hrnec pro přípravu rýže. Přes doprovodnou aplikaci lze snímat čárový kód z balení rýže. Po prohledání databáze podle typu, značky, původu rýže se automaticky nastaví optimální délka přípravy. Výrobce říká, že v databázi najdete 200 různých značek a až 2 450 druhů přípravy. Nebylo by to Xiaomi, kdyby nenasadilo nižší prodejní cenu než konkurence.

Přestože stojí jen 999 jüanů (tj. cca 3 657 Kč), tak případní majitelé nebudou ošizení na kvalitě použitého materiálu. Hrnec vyrobený ze šedé litiny obstará rovnoměrné vaření rýže. Závěrem zbývá dodat datum oficiálního uvolnění do prodeje, což je 6. dubna. Ostatní zmíněné produkty budou postupně za ním následovat.

Xiaomi Mi Ecosystem Mi Ecosystem

Zdroje: fonearena.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Honza Kopecký

4. 4. 2016, 23:42

Tak Rice Cooker jste mohli vynechat, ale ten router a reproduktor vypadají skvěle!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat