GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce duben

GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce [duben]
2016-04-07T10:23:33+02:00
• 7. 4. 2016

GUG.cz duben

Google Drive – workshop pro začátečníky a běžné uživatele

V tomto workshopu pro začátečníky a mírně pokročilé vás Ramon Mutyaba provede pracovním prostředím Google Disk tak, abyste ho zvládli bez obtíží používat k práci a vlastní zábavě.

Hlavní prvky prostředí, nástrojové lišty, menu v jednotlivých nástrojích. Organizace složek a souborů, vytváření, editování, mazání, obnovování, vyhledávání, sdílení. Dokumenty, Tabulky, Prezentace, Formuláře, Nákresy a Moje mapy. Základní úpravu a formátování těchto dokumentů. Naučíme se nahrávat a konvertovat a exportovat jednotlivé typy souborů, např: .docs, .xls, .ppt, tvorbu PDF a další. Sdílení souborů ve skupině, spolupráci, pravidla sdílení, publikování na web, předávání vlastnických rolí, komentování a delegování úprav. Nakonec si stáhneme Google Drive for Android a nastavíme si své mobilní zařízení a synchronizujeme ho s vlastním počítačem.

Další informace naleznete zde.

Cloudová úložiště #1

Účastníci budou seznámeni s možnostmi cloudových úložišť a jejich výhodami i nevýhodami. Budou si moci nainstalovat zvolené úložiště, naučí se s ním zacházet a synchronizovat si soubory. Akce je určena začátečníkům.

Další informace naleznete zde.

Local Guides – Místní průvodci

  • jak se stát Local Guides – Místní průvodci
  • psát recenze
  • přidávat fotky, odpovídat na otázky, opravovat špatné informace
  • zapojit se do komunity
  • půjdeme na večeři a pak se jinde stavíme na kávu, nebo pivo a budeme hodnotit

Další informace naleznete zde.

Naprogramuj si vlastního robota #1

Po stole se vám prohání malý robotek ovládaný mobilním telefonem. Počítač, který jej pohání, není větší než platební karta. A naprogramovat jej zvládnou i vaši žáci. Není to vůbec nic složitého. Navíc stojí pár stokorun.

Zveme vás k seznámení s mikrokontrolérem a jeho programováním. Vyzkoušejte si pohrát s „Malinou“ (Raspberry Pi) nebo s Arduinem, jedněmi z nejlevnějších a nejmenších počítačů na trhu.

Další informace naleznete zde.

Google Map Maker: Tvořme společně mapu světa

Tento praktický workshop ocení jak nováčci, tak pokročilí uživatelé. Ukážeme si práci s editorem a vysvětlíme pravidla pro úpravu Google Map. Na několika praktických případech se vyzkoušíme věci, které z tebe udělají skutečného mapera. Pro úspěšné zapojení do workshopu si přines notebook a nejlépe již vytvořený Google účet.

Další informace naleznete zde.

GXG Garage

Na místě si budete moci vyzkoušet práci s OpenHW na platformě Arduino, programování pro web a mobilní zařízení. Zájemce na místě seznámíme i se způsobem a možnostmi 3D tisku. Akce je zdarma. Počet účastníků je omezen.

Další informace naleznete zde.

GDG Coding Dojo Jihlava #7

Coding Dojo je místo, kam můžete přijít a potrénovat dovednosti v programování. Dojo se neomezuje na konkrétní jazyky ani na žádnou úroveň dovedností. Jazyk i problém je zvolen na začátku každého doja na základě demokratickým principů. Nemusíš se bát, že nebudeš dostatečně znát programovací jazyk, nebo že nejsi tak skvělý programátor jako ostatní, dojo je místo, kam se chodíme učit.

Další informace naleznete zde.

Zoo Hackathon #1

Některé problémy, se kterými se tyto organizace potýkají, se dají efektivně řešit pomocí softwaru nebo hardwaru. Naším úkolem coby zkušených programátorů a vývojářů bude takováto řešení najít a vytvořit. Nově tento rok propojujeme akci s Google Business Group. Vznikne tedy oddělená skupina lidí, specialistů na marketing, reklamu a obchod. Tato skupina se bude snažit během dvou dnů naučit zástupce organizací,, jak správně používat moderní nástroje k propagaci svých ideálů a cílů.

Další informace naleznete zde.

Testování nemusí být nuda #1

Společně představíme různé nástroje zaměřené na tvorbu testů a kvízů, které je možné využít během výuky na různých typech škol.

Další informace naleznete zde.

Tabletu se nebojíme #1

Zveme všechny zájemce z řad veřejnosti – začátečníky a mírně pokročilé uživatele – na Malou večerní školu základů práce s tablety a chytrými telefony Android. Kde? ZŠ Hanspaulka – počítačová učebna Sraz u horního vchodu do školy v ulici Na Čihadle.

Další informace naleznete zde.

Výstup na Svatobor s Endomondo #1

Přichází jaro a je čas vyrazit ven do přírody. Ať už máte v plánu hubnout do plavek, ladit závodní formu nebo se jen začít trochu hýbat, ukážeme vám, jak můžete své tréninky, výlety či procházky chytře zaznamenávat pomocí aplikace Endomondo. Se vším vás průběžně seznámíme a nakonec 16. dubna společně vyrazíme na Svatobor. Akce je pro každého bez ohledu na jeho fyzickou a technickou zdatnost.

Další informace naleznete zde.

 

Další akce v rámci GUG.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat