Photo Shader 3.0 přináší rychlé úpravy fotek pro Windows 10 (Mobile)

Photo Shader 3.0 přináší rychlé úpravy fotek pro Windows 10 (Mobile)
2016-03-22T09:24:08+02:00
• 22. 3. 2016

photoshader

Aplikací pro úpravu fotek není nikdy dost, obzvláště ne na platformě Windows 10 Mobile. Výchozí aplikace Fotky od Microsoftu sice vaše fotografické výtvory umí upravovat, ale pouze automaticky a bez nějakých větších možností. Pokročilejší možnosti editace tak většinou závisí na aplikacích třetích stran. A mezi první takové aplikace navržené přímo pro Windows 10 Mobile patří Photo Shader, který se právě dočkal vydání své třetí verze. Její autor Christopher Blackman, kterého můžete znát i díky populárnímu YouTube klientu myTube!, přepsal celou aplikaci od základu. To se projevilo nejen na její rychlosti, ale i novém vzhledu a možnosti nově nainstalovat aplikaci kromě telefonu i na tablet, notebook nebo počítač.

Nový Photo Shader používám již několik týdnů v  beta verzi a přiznám se, že patří mezi nejodladěnější univerzální aplikace, co jsem zatím zkoušel. Znát je to hlavně na rychlosti úprav, které probíhají v reálném čase bez čekání, a stabilitě. Za celou dobu došlo snad k jedinému pádu během sdílení obrázku z galerie k úpravě do aplikace, to ale bylo již v ostré verzi opraveno.

wp_ss_20160319_0002wp_ss_20160320_0002wp_ss_20160320_0001

Po počátečním výběru fotky k editaci na vás vykoukne hned několik kruhů skrývajících jednotlivé nástroje. Zatímco první kruh slouží k  základní úpravě typu ořezu, změny expozice nebo jasu fotky, ostatní bubliny schovávají zajímavější možnosti. Kromě klasického výběru filtrů, ze kterých mě nejvíce zaujal ten s názvem Presidential, se dá pohrát i s vyhlazováním obličejů, ostrostí nebo redukcí šumu. Nechybí ani možnost fotku deformovat do pixelovaté podoby, přidat rozmazání nebo ji proměnit do kreslené podoby. Vyjmenovat všechny ostatní filtry by bylo asi zbytečné, aplikace toho nabízí mnohem více a její zkoumání vás zaručeně zabaví minimálně na několik minut. Jakmile budete s výsledkem spokojeni, obrázek se uloží v původním rozlišení do galerie, přičemž zde zůstane i originální fotka.

Cd8wOpsXEAAAXaiCd8wq6BWAAco9R9Cd8z-SCXEAEPf0y

Snad jen dodám, že jednotlivé efekty se dají i nanést pomocí masky, ovlivnit tak lze jen určené části fotografie. Díky tomu tak lze například rozmazat pozadí fotky a popředí nechat nedotknuté. Pokud byste náhodou něco popletli, tak nebojte, existuje tu i historie s možností upravit provedené změny. Tyto pokročilejší funkce nejsou ale součástí aplikace v základu, je nutno si přikoupit Pro Pack v hodnotě 80 Kč. Uživatelé placené předchozí verze Photo Shaderu pro Windows Phone 8.1 však dostanou toto rozšíření zdarma.

Photo Shader v nové verzi pro Windows 10 patří rozhodně k nejlepším fotoeditorům ve Windows Store a společnost mi odteď bude dělat na každém telefonu s Windows 10 Mobile. Stáhnout si jej můžete prostřednictvím odkazu níže.

[winphone cena=“]photo-shader/9wzdncrdt2d0[/winphone]

LOGO_TSBOHEMIA

Testováno na telefonu Microsoft Lumia 950 se zadním koženým krytem Mozo zdarma od T.S. Bohemia.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat