GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce březen

GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce [březen]
2016-03-03T08:23:56+02:00
• 3. 3. 2016

d7d15a44-3754-446d-bb35-6a2420c012c8

Jak se tvoří Google Mapy – MapMaker

Chce se dozvědět více informací o MapMaker, o schvalovacím procesu, o mapování online i offline? Pak je tato událost vhodná právě pro vás.

Další informace naleznete zde.

UX Čtvrtkon – výzkum a prototyping

Na únorovém UX Čtvrtkonu vystoupí dva ostřílení profíci, kteří se podělí o svůj cenný vhled do problematiky výzkumu a prototypingu:

  • Laďka Zbiejczuk Suchá působí v Kabinetu informačních studií a knihovnictví (KISK) na Masarykově univerzitě v Brně, své výzkumnické schopnosti a znalosti ale zároveň poskytuje též jako freelancer. Na Čtvrtkonu bude povídat o tom, co se může UX designer naučit od sociologa a jak dosáhnout lepších a hlavně smysluplnějších výsledků ve fázi výzkumu.
  • Michal Acler je zkušený a všestranný designer, který vedl designerský tým v Seznamu, má za sebou například návrh zákaznických portálů pro Vodafone či ČSOB a aktuálně dělí svůj čas mezi společnost Draft a freelance aktivitu. Na Čtvrtkonu bude povídat o prototypingu aplikací.

Přijďte si pro pravidelnou várku skvělých informací, praktických rad a tipů, které vás posunou zase o kus dál.

Další informace naleznete zde.

Vyprávíme příběhy a mixujeme aplikace #1

Slávek Hora a Iva Jelínková proberou storytelling a zvlášť komiksy. Ukáží vám různé aplikace a pěkně je namíchají, aby výsledek byl co nejlepší.

Další informace naleznete zde.

GDG Coding Dojo Jihlava

Coding Dojo je místo, kam můžete přijít a trénovat dovednosti v programování. Dojo se neomezuje na konkrétní jazyky ani na žádnou úroveň dovedností. Jazyk i problém je zvolen na začátku každého doja na základě demokratických principů. Nemusíš se bát, že nebudeš dostatečně znát programovací jazyk, nebo že nejsi tak skvělý programátor jako ostatní, dojo je místo, kam se chodíme učit.

Další informace naleznete zde.

Radim Daniel Pánek – Automatizace a testování

Jako SDET v každé nové firmě, kde mentoruji automatizaci testů, se dostaneme do stádia, kdy potřebujeme sestavit testovací prostředí, pro spouštění a vyhodnocování testů. Stejně tak nastavit architekturu automatizací testů s ohledem na maintenance a i samotné testery. Proto jsem se rozhodl sestavit test-stack pro funkcionální a nefunkcionální testy, který bude open-source a bude k dispozici zdarma každému.

Při stavbě, debugování a i používání samotného test-stacku jak při vývoji, tak při spouštění automatizovaných testů, bohatě využívám možností Dockeru. Díky Dockeru mohu efektivně a velmi rychle nahodit celý test-stack i s log-managementem. Při laborování s verzemi jednotlivých nástrojů je stačí pouze dockerizovat a zaběhu vyměňovat. Velkou výhodou dockerizace test-stacku je jednotná verze testware mezi testery a i na job serveru.

Další informace naleznete zde.

GDG Garage Ostrava #20

Je to místo podobné hackespace, makerspace, které má sloužit k pravidelnému setkávání a řešení mini projektů v malých skupinách lidí s cílem vyzkoušet si něco nového a sdílení vědomostí.

Další informace naleznete zde.

#AIMTEChackathon

Programátorský maraton v plzeňském Moving Station. Akce není jen o programování a soutěžení – máš zde jedinečnou možnost poznat podobně nadšené lidi a navázat nová přátelství. A nemusíš se bát, že bys na řešení projektu zůstal sám – týmy se na hackathonech domlouvají až na místě a místo se najde pro každého.

Další informace naleznete zde.

UX snadno a rychle

V první, teoretické, části si představíme základní UX techniky, které můžete začít následujícího dne aplikovat beze zbytku. Projdeme rychlá, jednoduchá a přitom velmi efektivní vylepšení uživatelské zkušenosti, které lze snadno aplikovat na váš produkt. Uživatelský výzkum, ověřování návrhu, prototypování, získávání zpětné vazby a měření. Ve druhé, praktické části, si osaháme nabyté znalosti. Konkrétně, jak uživatelské testování organizovat, vést i vyhodnotit. Po skončení budeme na afterparty diskutovat o jakémkoli tématu.

Další informace naleznete zde.

Další akce v rámci GUG.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat