Apple opět nejhodnotnější značkou, Google přeskočil Samsung

Apple opět nejhodnotnější značkou, Google přeskočil Samsung
2016-03-23T11:00:37+02:00
• 23. 3. 2016
2

Obchodní značka jakožto nehmotný, ale veledůležitý marketingový nástroj mezi silnou konkurenci, má i v letošním roce svého vítěze. Opět mezi spotřebiteli nezklamaly zavedené firmy, které mají co dočinění s mobilními technologiemi nebo alespoň s elektronickým obsahem do něj. Jestliže v samotném úvodu vynecháme absolutního vítěze, tak ostatní společnosti se víceméně mezi sebou přebíjejí o co nejlepší místo.

Značky 2016

Na špičce žebříčku se doslova zabydlel kalifornský Apple, který neustále pracuje na dobrém jménu. Jeho prudký růst nevykazuje žádné známky zpomalování. Společnost Google si vybojovala druhou příčku, přičemž posunul konkurenční Samsung o místo níže. Ze zveřejněného grafu je nejzajímavější to, že společnost Apple má takřka dvojnásobněji hodnotnější značku než jihokorejský výrobce.

Největším skokanem z první linie je čtvrtá společnost Amazon, která díky 24% růstu posunula Microsoft na pátou pozici. Za nimi následují američtí operátoři jakožto Verizon a AT&T. Dále například čínský operátor China Mobile okupuje 9. místo. Závěrem si zaslouží zmínku Mark Zuckerberg, protože od roku 2013 jeho Facebook vyrostl o úctyhodných 500 %, čímž zatím skončil na 18. příčce.

Značky 2016 (2)

Zdroj: brandfinance.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Podle mě tam počítají jen Google protože Alphabet je nejhodnotnější firmou, jinak by byl v grafu pokles ceny akcií Googlu aby jej Apple sesadil.

Počítá se do tohoto grafu „jen“ Google nebo celý Alphabet?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat