Xiaomi Mi5 prošel testem v GFXBench

Xiaomi Mi5 prošel testem v GFXBench
2016-02-07T11:40:02+02:00
• 7. 2. 2016
1

Grafický benchmark GFXBench se postaral o nové informace kolem dlouho očekávaného telefonu Mi 5. Více než rok a půl od odhalení 4. generace hlavního modelu se koncem února máme dočkat jeho nového nástupce. Přesněji 24. února má společnost Xiaomi naplánovanou tiskovou konferenci. Poslední únik specifikací přináší velký otazník, protože výpis z databáze po provedeném testování zmiňuje o půl palce větší úhlopříčku displeje.

xiaomi-logo1

Doposud se k Mi 5 připisoval 5,2palcový displej s Full HD rozlišením, ale GFXBench zaznamenal úhlopříčku 5,7 palce. To nedává moc velký smysl, když čínský výrobce má velmi úspěšnou řadu Redmi Note. Každopádně pohonnou jednotku by měl tvořit čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820 spolu s grafickým čipem Adreno 530 a 3GB operační paměť RAM. Dále případní majitelé budou mít k dispozici 64GB úložiště.

Softwarová výbava nabídne systém Android v aktuální verzi 6.0 Marshmallow, který nepochybně překryje nadstavba MIUI. Ovšem není zcela jasné, z jakého důvodu jsou skryty informace týkající se přední kamerky a zadního fotoaparátu. Buď může jít k úmyslnému zablokování ze strany výrobce, nebo nakonec nemusí vůbec jít o Mi 5. Závěrem nezbývá nic jiného, než si ještě počkat na certifikaci od čínského regulátoru TENAA.

Xiaomi-Mi-5

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

7. 2. 2016, 13:44

Těšil jsem se, ale pokud bude mít displej 5,7 tak je to pase. 5,2 je podle mě max, takže zůstávám u mi4..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat