VAIO Phone Biz je japonský elegán s Windows 10 Mobile

VAIO Phone Biz je japonský elegán s Windows 10 Mobile
2016-02-07T09:30:26+02:00
• 7. 2. 2016

Nezaujala vás plastová a poněkud méně kvalitní konstrukce nových Lumií? Pak by vás mohl zaujmout nový počin japonské společnosti VAIO, která odhalila svůj první telefon s Windows 10 Mobile. Jmenuje se VAIO Phone Biz a nabízí konstrukci z hliníku. Přední stranu pak tvoří odolné sklo, pod kterým se ukrývá 5,5″ displej s Full HD rozlišením.

Vadou na kráse může být poněkud netradičně vysoký spodní okraj pod displejem. Omlouvat by jeho velikost mohla senzorová tlačítka, pokud by zde ovšem nějaká byla. Ta jsou opět, jako u většiny výrobců, řešena softwarově, a tak obří okraj opravdu nepůsobí dobrým dojmem.

IMG_0787.0

O výkon se stará Snapdragon 617, díky kterému lze mimochodem na telefonu provozovat i režim Continuum. Vzhledem k Micro USB konektoru však pouze bezdrátově, ale i to je lepší než nic a rozhodně to telefonu přidá na popularitě. Operační paměť nabídne 3 GB a úložiště pojme 16 GB dat, přičemž není problém rozšířit si ho pomocí paměťové karty.

IMG_0769.0 IMG_0776.0 IMG_0781.0

Fotoaparát disponuje rozlišením 13 MPx, přední kamerka má megapixelů 5, což je pro selfie zcela dostačující. Co se baterie týče, nabízí VAIO Phone Biz nevyměnitelný akumulátor o kapacitě 2800 mAh, což by mohlo stačit i na dvoudenní výdrž, záleží ale na intenzitě používání.

VAIO_Phone_Biz_Silver_Continuum_WIN.0

Do prodeje se Phone Biz dostane v průběhu dubna za cenu v přepočtu přibližně 10 400 korun bez DPH. Má to však háček, k dostání bude pouze v Japonsku a neví se, zda se třeba někdy v budoucnu dostane i mimo tuto oblast.

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat