Sony nahrazuje řadu Z novou sérií X

Sony nahrazuje řadu Z novou sérií X
2016-02-25T09:26:21+02:00
• 25. 2. 2016
1

Firma Sony tento týden představila novou řadu telefonů, která nyní obsahuje 3 zařízení: Xperia X, XA a X Performance. Výrobce žádného dalšího zástupce z řady Z neodhalí, protože řadu Z nahrazuje sérií X. Ráno to potvrdil mluvčí této japonské firmy pro webový portál Android Authority.

Podle všeho vlajkovou lodí pro rok 2016 by se měl stát model Xperia X Performance, který je obdobně vybaven jako Xperia Z5. Mluvčí také naznačil, že nově představený telefon Xperia XA by mohl nahradit dřívější Xperii M4 Aqua.

Mnohdy se společnosti rozhodnou pro takový krok v případech, kdy se snaží více zdůraznit novou modelovou řadu. Zpravidla tuto změnu doprovází nový design, koncepce, zaměření nebo něco podobného. Avšak nová série X je spíše kompromisem. Jen nejvyšší model disponuje certifikací IP. Design zůstává podobný předchozímu a celkově zde nenajdeme větší evoluci. Skoro by se dalo říci, že se jedná o mírnou aktualizaci.

Možná bylo hlavním záměrem Sony vyresetovat značení, abychom zde za chvíli neměli Xperii Z10. Uvidíme, jaké budou ceny těchto novinek. Ta rozhodne o úspěchu. Možná Sony překvapí a zaznamená po delší době kýžený úspěch.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Karel Zybal

27. 2. 2016, 11:43

po té co jsem utopil za deset minut v bazenu xperii Z2 a za půl roku napsalo Sony že snižuje vodě odolnost a po dalších peripetiích s LCD jsem se definitivně rozhodl že mě už Sony do domu nesmí. Tyto nově přejmenované mobily, bez nějaké zásadní inovace ovsem s vyšší cenovkou jsou jen pro smích.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat