Oppo na MWC – super rychlé nabíjení

Oppo na MWC – super rychlé nabíjení
2016-02-23T11:31:05+02:00
• 23. 2. 2016
5

Oppo dnes na Mobile World Congress v Barceloně představilo svůj technologický vývoj. Společnost se snažila fanoušky navnadit, že přijde něco revolučního. Na začátku prezentace onu převratnou novinku označili sloganem “Wow the world.” Zástupce společnosti se na záčátku pochlubil, že společnost prodala za loňský rok 50 miliónů chytrých mobilních zařízení, což ho zařadilo na osmé místo mezi nejprodávanějšími mobilními značkami na světě.

Oppo se na předváděcí akci zaměřil na prezentaci nového fotoaparátu u modelu N3, kde bude otočitelná kamera o 206°. Ve fotografovacím zařízení bude nejmenší smart senzor na stabilizaci obrazu na světě, který dokáže stabilizovat obraz na úrovni pixelů ve třech rovinách za neuvěřitelně krátký čas 15 ms.

oppon3

Oppo dále přišlo s vylepšeným systémem nabíjení VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging). Nabíjení díky této funkci bude mnohonásobně rychlejší. Stačí mobil nabíjet pět minut a poté můžete volat bez přestání celé dvě hodiny. Systém VOOC se od konkurečních rychlých nabíjení od Mediateku a Qualcommu liší tím, že je založen na nízkém napětí, nikoli na vysokém. Tím se docílí, že se baterie nepřehřívá, navíc se tím baterie neničí, čímž bylo dosaženo podle mluvčího Oppa “díky použití materiálu, který používá i armáda.”

supervooc

Systém VOOC vznikl před dvěma lety a dnes byla představena jeho třetí varianta nazvaná SuperVOOC. Nejrevolučnější vlastností je rychlost nabíjení. SuperVOOC dokáže plně nabít 2500 mAh baterii za patnáct minut. Tímto se OPPO stalo lídrem v rychlosti nabíjení smartphonu na světě.

@bigdemonskull

Zdroj:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Novotný

23. 2. 2016, 16:29

kdyby to nemelo ten blbej otocny fotak tak by to aji stalo za hrich… (jsem zvedav na cenu)

JaroslavPodsednik

23. 2. 2016, 15:34

Mám Oppo Find 7 již dva roky a mohu klidně říct , že to funguje skvěle.
Mimochodem super telefon za levný peníz. Výkonnější než kdejaká vlajková loď.

super, ideální pro dnešní dobu kdy baterie nic nevydrží a pokuď mají velkou kapacitu, tak se zase dlouho nabíjí

Petr Hošek

23. 2. 2016, 11:55

To by me zajimalo jak dlouho to bude fungovat???

Karel Čapka

VIP 23. 2. 2016, 14:18

Podle samotného OPPA se tím baterka neničí, takže by měla vydržet stekjně dlouho, jako každá jiná (počítám půl roku až rok).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat