Microsoft opět propouští z mobilní divize

Microsoft opět propouští z mobilní divize
2016-02-12T07:25:56+02:00
• 12. 2. 2016

Microsoft se po odkoupení mobilní divize od Nokie rozhodl propustit zhruba 7800 zaměstnanců, z nichž 2300 se určitým způsobem podílelo na telefonech. Nyní byla ve finských novinách Helsigin Sanomat zveřejněna informace o propuštění několika dalších desítkách zaměstnanců. Všichni tito lidé údajně pracovali ve finské pobočce, především v oddělení marketingu.

Dle oficiálního vyjádření mluvčího Microsoftu není současné propouštění součástí dříve ohlášené čistky napříč Microsoftem, kdy o práci přišlo několik tisíc lidí z mnoha různých zemí.

„Snížení pracovních míst se týká více obchodních oblastí i států a odráží přizpůsobení našich obchodních potřeb. Tento proces máme důkladně promyšlený a snažíme se s co nejhlubší úctou přistupovat k propuštěným jedincům,“ sdělil mluvčí Microsoftu k probíhající situaci.

5a5eab21ca2a8fef4af5e35709ecca15-microsoft-to-announce-a-major-job-cut-in-coming-week

V posledním čtvrtletí prodal Microsoft pouze 4,5 milionů Lumií, což je výrazně méně, než tomu bylo v předchozích obdobích. Analytikům na Wall Street bylo ze strany Microsoftu sděleno, aby i v následujícím čtvrtletí počítali s poklesem prodejů mobilních zařízení. Příčinou je redukce vyráběných modelů. Již dříve Satya Nadella ve svém otevřeném dopise zaměstnancům sdělil, že se vývoj omezí jen na pár modelových řad, přičemž ostatní budou zrušeny.

V budoucnu tedy můžeme očekávat jen low-endy, modely střední třídy a top modely, jako jsou Lumia 950 a 950 XL. Doufáme však, že se nástupci, případně chystaný Surface Phone, povede konstrukčně lépe, než poslední zmíněné novinky.

Zdroj: zdnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat