Word, Excel a PowerPoint pro Android dostávají nové funkce

Word, Excel a PowerPoint pro Android dostávají nové funkce
2016-01-14T07:45:59+02:00
• 14. 1. 2016
2

Microsoft tento týden aktualizoval své tři hlavní aplikace sady Office pro Android, kterými jsou Word, Excel a PowerPoint. V nových verzích se po dlouhé době kromě oprav chyb setkáváme i s novými funkcemi a několika vylepšeními. Pro nové uživatele bude výraznou změnou usnadnění prvního přihlášení do všech tří aplikací, které bylo dosud poněkud zdlouhavé.

Office-for-Android-phone-is-heree

Ve Wordu přibyla širší nabídka barev ke zvýraznění textu, nově lze vybírat z celkem patnácti barev, takže si každý najde svou oblíbenou. Dále je zde funkce zvaná Inteligentní vyhledávání, díky níž lze přímo v aplikaci označit text a na internetu vyhledat související články, obrázky či definici. Názornou ukázku lze vidět na snímcích obrazovky níže.

Screenshot_2016-01-13-21-11-54 Screenshot_2016-01-13-21-12-26 Screenshot_2016-01-13-21-14-36 Screenshot_2016-01-13-21-14-21

V Excelu přibyla funkce pro okamžitou změnu vzhledu tabulky. Mimo to jsou zde i nové možnosti pro vkládání a také práci s textem. V PowerPointu se objevila také docela podstatná funkce, kterou je přehrávání vložených mediálních souborů přímo z prezentace, takže pro přehrání videa z YouTube už nebudete přesměrováni do jiné aplikace.

Všechny tři aplikace se kromě zjednodušeného přihlášení a zmíněných novinek dočkaly také nových možností sdílení. Dokumenty lze nově posílat přes služby WeChat a QQ, což jsou v Česku velmi málo známé služby, a tak jejich výskyt běžný český uživatel zřejmě ani nezaznamená.

logo-app Microsoft Word Preview Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Microsoft Excel pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app PowerPoint pro tablet Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: microsoft-news.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Martin Novotný

14. 1. 2016, 8:36

nevim proc to neni v jedne aplikaci…..

Johny Honkong

14. 1. 2016, 8:51

Pretoze.. ???? az budu tak to budem pouzivat, nebudem si instalovat 350 aplikacii..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat