Samsung bude hlavním dodavatelem OLED displejů pro iPhone

Samsung bude hlavním dodavatelem OLED displejů pro iPhone
2016-01-18T07:40:08+02:00
• 18. 1. 2016

Není měsíce, kdybychom vám nepřinesli článek, že Samsung a Apple jsou opět nebo stále pokračují v jakémsi sporu o patenty nebo porušení práv. I přesto jsou tito dva technologičtí giganti občas obchodními partnery. Již dříve zaznělo, že řada iPhone má přejít na OLED displeje kolem roku 2018, a nově se dozvídáme, že hlavním dodavatelem by měl být právě jihokorejský gigant.

samsung-amoled-eng

Abych vás neuvedl v omyl, Samsung se zdá zatím být tím nejvhodnějším kandidátem, který by mohl dodávat displeje pro budoucí iPhony. Nicméně na trhu jsou i další firmy, jako například Japan Display Inc., avšak u ní se vyskytují drobné nedostatky, co se týká objevených kontraktů.

Zatím nejsou k dispozici žádné oficiální informace od zúčastněných stran, avšak zdroje z průmyslu tvrdí, že smlouva mezi společnostmi Apple a Samsung je již podepsána. Je nám jasné, že informace mohou být podvržené a nakonec se může potvrdit opak. Nicméně Leaksters se pokouší zaštítit své informace tím, že nám dodá čísla, která prý mají v tomto obchodu hrát roli.

Údajně chce Samsung investovat 6,64 miliardy dolarů (~ 165,16 miliard Kč) do výroby OLED displejů. Na další roky plánuje výrobu 30 000 až 45 000 displejů měsíčně, což nejsou špatná čísla, vzhledem k tomu, že výrobní cena se pohybuje v jednotkách miliard dolarů. To samé je v plánu i na rok 2017.

 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat