Video crash test – odolný kryt pro Xiaomi Mi4

Video crash test – odolný kryt pro Xiaomi Mi4
2016-01-03T11:00:05+02:00
• 3. 1. 2016

Přichystali jsme si test speciálního odolného krytu Love Mei na Xiaomi Mi4, který by měl díky svojí specifikaci vydržet hodně nešetrné zacházení. Vydržel?

1

Odolný kryt se skládá z několika částí, z nichž odolné sklo by mělo být dokonce Gorilla Glass. Telefon je uvnitř celé konstrukce výborně zajištěn, až na přílišné množství šroubků pro rychlé vyjmutí, nicméně to není zásadní. Zásadní je zde samozřejmě zajistit kompletní ochranu, přesto se ke všem portům a ovládacím prvkům na telefonu dostanete i přes nasazený kryt.

Pokud je ovšem telefon uvnitř, máte dost velkou jistotu, že se s ním nic nestane. Tedy minimálně s telefonem, obal příliš tvrdých pádů sice nevydrží, ale ochranu telefonu poskytne opravdu vysokou, a to je, oč tu běží.

Pro obal jsme si připravili několik zkoušek, které by měly pevnost řádně otestovat.

  • Začali jsme s relativně jednoduchým hodem o chodník, po kterém kryt vykazoval první známky poškození, nicméně vydržel pohromadě.
  • Další test se zaměřil na nepříjemný pád na schody, kdy telefon může odskočit a poškodit se mnohem více. Zde už přední krycí sklíčko obalu zaznamenalo více poškození, ale funkčnost ani obalu ani telefonu nebyla příliš ovlivněna.
  • Předposlední test se zaměřil na odolnost vůči extrémnímu zatížení – přejetí automobilem. Kovová konstrukce obstála bez zaváhání, ale krycí sklo krytu Love Mei, už takovýto tlak nevydrželo. Nutno dodat, že telefon byl bez jediného poškození, ať už displeje nebo jakékoliv jiné komponenty.
  • Maximálně extrémní test byl pro telefon i ochranný kryt, hod ze třetího patra na chodník… alespoň jsme si to mysleli. Telefon však tento hod vydržel a kryt také splnil svůj účel, sice už se zbavil zbylého ochranného sklíčka, ale telefon v něm byl stále bez poškození. Přesto už bych kryt doporučoval nepoužívat a vyměnit.
  • Druhý hod ze třetího patra byl už pro telefon v zásadě smrtelný a dále už nemělo smysl pokračovat v testu. Telefon dopadl celou svojí vahou na přední stranu a to už displej telefonu, ani přes ochranu krytu nemohl vydržet. Je ovšem nutné přidat informaci, že telefon by se po poměrně levné opravě mohl stát opět plnohodnotným. Na pozadí Xiaomi Mi4 fungovalo, jen displej byl kompletně zničený.

Finále je tedy takovéto, jako vždy záleží na vašem použití a na typu nehody, na jakou s takovýmto příslušenstvím můžete narazit. Dá se však říci, že telefon je v krytu opravdu chráněn do nejextrémnějších podmínek, jak zjistíte i z přiloženého videotestu. Malé nevýhody se však stále najdou: telefon nelze rychle a bez (přibaleného) inbusu vyjmout, ovládání tlačítek je zhoršené a zásadní nevýhoda tkví v nechránění vůči vodě.

Ve finále ovšem kryt opravdu překvapil. Jak ovšem v jednotlivých fázích vlastně dopadl, se můžete sami přesvědčit v rychlém videotestu.

Nabízí se také v různých barevných provedeních:

Kryt pro Xiaomi Mi4: http://xiaomimobile.cz/203-extremne-odolny-kryt-pro-xiaomi-mi4.html
Kryt pro Xiaomi Mi3: http://xiaomimobile.cz/205-extremne-odolny-kryt-pro-xiaomi-mi3.html
Kryt pro Xiaomi Redmi Note: http://xiaomimobile.cz/206-extremne-odolny-kryt-pro-xiaomi-redmi-note.html

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat