Samsung a Nvidia – na obzoru další patentový spor

Samsung a Nvidia – na obzoru další patentový spor
2015-12-26T15:07:27+02:00
• 27. 12. 2015

Nvidia se svými procesory Tegra rozhodně nepatří mezi největší dodavatele mobilních procesorů současnosti. Kromě využití těchto procesorů v SHIELD zařízení je najdeme například v Google Pixel C. Google si ostatně oblíbil Nvidii již při tvorbě první generace Nexus 7. I zde byl rovněž tablet osazen procesorem z dílny Nvidia. A samozřejmě za výrobou procesorů stojí také využívání celé řady patentů. A kvůli nim to vypadá na další patentový spor – Nvidia vs. Samsung.

Dle dostupných informací se Samsungu nelíbí využití 3 patentů ze strany Nvidie. Bližší informace ohledně toho, jak Nvidia tyto patenty porušuje, by měly být k dispozici do 30 dnů. Zatím se můžeme obrátit pouze na vyjádření mluvčího Nvidie. Ten označil napadnutí ze strany Samsungu jako zklamání. Na rozsáhlejší komentování si však chce počkat, až bude mít celou zprávu od International Trade Commission (ITC).

nVidia-Tegra-4

Samsung tvrdí, že patenty zahrnují především rozmístění komponent a spojů na jednom čipu. Právníci Nvidie nicméně argumentují tím, že patenty zahrnují velmi starou technologii, která již v současnosti není používána. Dle nich se Samsung snažil najít patenty, které by se mohly na daný případ použít. Ostatně dokazuje to také to, že jeden z údajně porušených patentů ztratí v příštím roce platnost. Dá se tak očekávat, že Nvidia bude nakonec čelit porušení pouze ve věci 2 patentů. Na bližší informace si budeme muset počkat až do předložení celé zprávy od ITC.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat