Samsung Galaxy S3 – podpora Androidu 6.0 skrze CyanogenMod 13

Samsung Galaxy S3 – podpora Androidu 6.0 skrze CyanogenMod 13
2015-12-21T12:00:27+02:00
• 21. 12. 2015
6

U Samsungu se snaží dostat na své top modely nejnovější verzi systému Android od Googlu, avšak uživatelé zatím ostrouhali. Oproti tomu do hry nečekaně vstoupili vývojáři z CyanogenModu a nejnovější systém přináší se svou custom ROM pro telefon Galaxy S3. Zatím se však jedná pouze o verzi nightly, dokonce jeden slovenský uživatel, jenž vlastní tento model, ho již aktualizoval a zatím se zdá vše v nejlepším pořádku.

samsung-galaxy-s3-off.jpg

Samsung Galaxy S3 trochu více rozvířil vody při svém uvedení na trh v roce 2012. V té době se jednalo o velmi dobré zařízení s opravdu úctyhodnými specifikacemi – 4,8palcový HD displej, 1,4GHz procesor, 1 GB operační paměti, 8MPx fotoaparát nebo baterii s kapacitou 2 100 mAh. Jedná se o jeden z nejlepších a nejprodávanějších telefonů.

I přes některá úskalí (již chybějící podpora výrobce) a zastaralé komponenty Samsung Galaxy S3 stále používá velké množství uživatelů, čehož si pravděpodobně všimli vývojáři CyanogenModu. Nově si tak můžete stáhnout nightly verzi. Tento krok je velmi zvláštní, jelikož se u předchozí verze – Android 5.0 Lollipop – dočkal jen malé odezvy ze strany vývojářů CM.

Ve srovnání s moderními vlajkovými loděmi S3 je trochu staré zařízení, ale od té doby, co spatřil světlo světa, ho hodně lidí na celém světě stále používá. U CyanogenMod gesta není pravděpodobné, že by si ho někdo nevšiml, a to zejména díky tomu, že Android 5.0 na bázi CyanogenMod 12 jen přišel s omezenou podporou pro Galaxy S3.

Než se podíváte na odkaz níže, je důležité připomenout, že se jedná o nightly verzi. Ne vše musí i na vašem zařízení perfektně fungovat. Může se stát, že systém neočekávaně spadne. Je důležité si zálohovat data a alespoň minimálně vědět, co děláte, a znát rizika.

Samsung Galaxy S3 – nightly verze Androidu 6.0 Marshmallow (CyanogenMod).

Zdroj: phonearena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

To je zvláštní… pořád čekám, kdy vyjde CM pro S4 a nic! Ale pro starší S3 už vyšel, nechápu…

Kuby Chovanec

21. 12. 2015, 13:58

Tahle nightly verze (i předchozí neofociální, těmto přímo předcházející) jsou prakticky odladěnými verzemi pro denní použití. Sranda je, že i první alfa verze androidu 6 na Galaxy S3 je dokonalejší, než poslední verze Lolipopu. Aktuálně je k dispozici systém ve verzi 6.0.1, doporučuji vyzkoušet ;)

Pavel Mareš

21. 12. 2015, 15:51

Přesně tak. Docela mě překvapilo, že vývojáři si dali více záležet, zajímalo by mě však proč.

Ale čo tak čítam fóra až taká sláva to nieje. Aspoň pri verziách cm-13.0-20151220-NIGHTLY-i9300 a cm-13.0-20151221-NIGHTLY-i9300 nefunguje SIM karta, teda z telefónu nieje možné volať, čo je dosť podstatný problém.

Kuby Chovanec

21. 12. 2015, 21:20

Od první verze NIGHTLY funguje vše podstatné (fungovalo již v předcházejících neofiko verzích). Tahle nefunkčnost je z drtivé většiny způsobena špatnou instalací (dirty flash apod.)

Dominik Pavelka

21. 12. 2015, 13:50

a je mezi to zařazeno i S3 Neo?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat