Počítač Remix Mini s Androidem v prodeji v ČR

Počítač Remix Mini s Androidem v prodeji v ČR
2015-12-03T07:55:40+02:00
• 3. 12. 2015

Společnost Satomar vyrobila nový mini počítač s názvem Remix Mini, který běží na systému Andorid. Výrobce prezentoval svůj výrobek na startupovém webu Kickstarter a získal peníze na jeho výrobu.

Remix Mini

Operační prostředí není čistý Android. Grafický layout je velice podobný systému Windows 7/10, a přesto si zachovává prvky známého Androidu. Remix běží na systému RemixOS, což je upravená verze Androidu 5.1 Lollipop.

Veškeré aplikace z Play Store zde budou fungovat, a tak si můžete z něj například vytvořit kancelářské prostředí či své herní doupě. Aplikace v systému, který je samozřejmě v češtině, je možné minimalizovat a přeskakovat mezi nimi, jako ve známém prostředí Windows, protože každá aplikace je spuštěna v samostatném vlákně.

Remix Mini je zajímavý nejenom svojí cenou, která klesla pod tři tisíce korun na 2490Kč, ale i svými malými rozměry 124 × 88 × 26 mm a váhou 133 g, což je velikostně podobné rozměrům dnešních smartphonů.

Remix Mini a periferie

Remix nabízí standartní škálu portů: 4kHDMI konektor, bluetooth 4.0, 2x USB 2.0, sluchátkový port a ethernetový. Samožřejmostí je i wifi. Navíc má skvělou spotřebu. Běžné počítače mají spotřebu kolem 60-240 W. Remix Mini však pro svůj plnohodnotný provoz potřebuje 10 W.

Co se týče dalších paramterů, jsou nabízeny dvě verze. První s 1GB RAM a 8GB ROM a druhá varianta nabízí 2GB RAM a 16GB ROM. Pro rozšíření vntiřní paměti slouží slot pro SD karty. Uvnitř malého počítače se skrývá čtyřjádrový 64bitový Cortex-A53 procesor.

Projekt Remix Mini vznikl v roce 2013, kdy pod vedením tří bývalých inženýrů Google byl vytvořen systém Remix OS, postavený na Androidu. V roce 2014 vznikl hardware a v letošním roce na jaře na CES byl tento koncept představen. V březnu začala kampaň na Kicstarteru a do dneška se vybralo přes 1,6 milionu amerických dolarů.

Grafická úprava Remix OS

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat