Legendární HTC HD2 se dočkalo portu Androidu Marshmallow

Legendární HTC HD2 se dočkalo portu Androidu Marshmallow
2015-12-05T09:20:21+02:00
• 5. 12. 2015

Zatímco spousta dnešních telefonů se nikdy nedočká ani aktualizace na následující verzi systému, šest let staré HTC HD2 stále dostává aktualizace, přesněji řečeno nové verze systému, protože se nejedná o oficiální verze. Tento nenápadný telefon byl do prodeje uveden v roce 2009 a populárním se stal především díky své otevřenosti, která mu nyní umožnila získat port na nejnovější Android 6.0 Marshmallow.

HTC-HD2-Marshmallow_Dotekomanie

Model HD2 od HTC se začal prodávat šest let zpátky s původním systémem Windows Mobile 6.5, postupem času si ho oblíbili především vývojáři, kterým se do dnešního dne podařilo do telefonu dostat několik verzí Windows Phone a dále pak Android 2.1, Jelly Bean, KitKat, Lollipop a nyní i nejnovější Marshmallow prostřednictvím Cyanogenmod 13. Ten bohužel není plně funkční a telefon s tímto systémem nelze používat jako primární zařízení. Telefon byl s nejnovějším Androidem také prověřen v AnTuTu, kde získal 5304 bodů.

HD2-Marshmallow a21f5f2fb29f824beca2166f26e1bf33

Uživatel fóra XDA macs18max, který port vytvořil, tvrdí, že plně funkční je displej, Wi-Fi a reproduktor. To je bohužel vše a s telefonem si v podstatě ani nezatelefonujete. Systém je pomalý, zasekaný, skoro se nedá používat, ale už jen to, že se Marshmallow podařilo do legendárního přístroje dostat, je úspěch.

Pro ty, kteří nejsou příliš v obraze, připomínáme, že HTC HD2 je vybaveno 1GHz procesorem Qualcomm Scorpion, který má k dispozici pouhých 448 MB paměti RAM. Displej pak má úhlopříčku 4,3″ a rozlišení činí 800 x 480 pixelů. Telefon sám o sobě je tedy na dnešní dobu vysloveně archaický, díky podpoře nadšenců však stále dokáže, alespoň částečně, pracovat s nejnovějšími systémy.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat