Asus plánuje integraci AdBlocku do svého mobilního prohlížeče

Asus plánuje integraci AdBlocku do svého mobilního prohlížeče
2015-12-24T12:15:58+02:00
• 24. 12. 2015
4

Mezi uživateli internetu je poslední dobou velice populární blokování veškeré reklamy na webech. Asus si je zřejmě vědom tohoto trendu, a tak se rozhodl pro celkem zásadní „vylepšení“ svého mobilního prohlížeče. Počínaje příštím rokem dojde k integraci služby AdBlock Plus do nativního prohlížeče ve smartphonech od Asusu, přičemž tato funkce bude bez výjimky pro všechny uživatele automaticky nastavena na blokování veškeré reklamy.

Asus-Adblock-1

Takovéto rozhodnutí může působit trošku kontroverzně, nicméně prohlížeč od Asusu používá údajně „jen“ 15 miliónů uživatelů, zbylých několik set miliónů používá jiné prohlížeče, jako je Chrome či Firefox. K novince se vyjádřil i spoluzakladatel AdBlocku, Till Faida.

„Jsme velice rádi, že jsme dostali příležitost spolupracovat s Asusem, předním výrobcem hardwaru, na integraci blokování reklamy do jejich mobilních zařízení. Toto je jen další výzva pro inovaci v reklamním průmyslu, výzva, která každým dnem sílí.“

Zatím není jisté, kdy přesně nastanou tyto razantní změny, každopádně by se tak mělo stát někdy z počátku roku 2016. Samozřejmě se nabízí hned několik otázek a tou nejpodstatnější je, jak uživatelé přijmou tuto změnu. Zajisté se najdou tací, kteří ocení nativní blokování reklamy, nicméně podstatná je i část těch, kteří berou reklamu jako naprosto normální součást webového obsahu a její výskyt jim nikterak nevadí.

Uživatelé mohou přijmout tento krok kladně, ale je zde i stinná stránka. Zablokování reklamy způsobuje snížení příjmů provozovatelům webů. Mnohdy se tak uchýlí k razantnímu kroku – zvětší množství reklam s důrazem na agresivitu. Naštěstí jsou zde i iniciativy za přiměřenou reklamu. Zpravidla se drží konceptu nerušivé reklamy, jež neznepříjemňuje konzumaci obsahu (vyskakování bannerů, reklamy se zvukem, celoplošná reklama). K ní se také kloníme, přičemž nabízíme alternativní způsoby podpory provozování webu (předplatné).

A jaký je váš názor na reklamu na webech? Jste spíše pro, nebo proti jejímu blokování? V jaké míře či podobě jste schopni reklamu tolerovat? Dejte nám vědět v komentářích, budeme rádi za každý příspěvek.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Petr Figala

25. 12. 2015, 0:12

Asus nemám, takže pech, ale jinak na desktopu blokuju obecně všechno.. Vadí mi jakékoliv pohyblivé reklamy a pokud je možné se jich zbavit, tak to taky dělám.. Stejně absolutně nesnáším reklamy které jsou promícháme s textem, to mě vyloženě irituje..

Už se těším

Přemysl Vaculík

VIP 24. 12. 2015, 13:59

Já ne.

Pavel Mareš

24. 12. 2015, 18:14

Proč?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat