5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Filip Horký

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Filip Horký
2015-12-27T10:45:06+02:00
• 27. 12. 2015

V nových dílech seriálu „5 aplikací, bez kterých bych nepřežil“ jsme se věnovali zejména osobnostem z internetové televize Stream.cz. Nyní zamíříme do jiných vod. Naše pozvání přijala vycházející reportérská osobnost Filip Horký. Znáte jej ze zpravodajství na ČT a nyní je součástí týmu Drtinová a Veselovský v projektu DVTV.

Filip Horký

QOnJmvyZ

Filip Horký patří mezi vycházející hvězdy aktuálního zpravodajství. Svou profesionální kariéru započal jako sportovní reportér na EuroFotbal v roce 2008. O dva roky později získal pozici v České televizi, kde taktéž informoval o sportovních událostech. V roce 2013 došlo k výraznější změně, jelikož přešel přímo pod zpravodajství, kde působil takřka tři roky.

Svou novou kariéru začal v tomto roce v rámci projektu DVTV, kde působí s dvojicí Drtinová a Veselovský. Avšak zde zastupuje poměrně netradičně nazvanou pozici létající reportér. Věnuje se aktuálnímu dění doma i ve světě.

V rozhovoru pro Futurum sdělil, že mu nebyla předpovídána kariéra na televizních obrazovkách a že bývá často podceňován nejen kvůli svému mladému vzhledu. Na Twitteru přímo dokazuje, že žurnalistika je jeho vášní a že umí využívat moderní technologie naplno. V tuto chvíli jej sleduje na Twitteru přes 26 000 lidí, přičemž číslo stále stoupá.

Vaše pozice se jmenuje „létající reportér“. Jak řešíte dostatek energie pro svůj smartphone?

Neustále s sebou nosím power-banku. Údajně má vydržet až na 5 nabití, ale to jsem nikdy takhle nezkoušel. Spíš vždy dobíjím, když se mobil blíží ke 20 %. S nákupem iPhone 6 ale problémů s vybitým telefonem ubylo.

Ještě se vrátím k létání, ale trochu jinak. Už někdy letěl mobil na zem, či na jiné místo?

Asi milionkrát. Svůj starší iPhone 3GS jsem takhle slušně sešrotoval. Ani novější kousky nezůstaly ušetřeny. Mobil je pro mě pracovní nástroj, nikoliv nějaká “závislost”, a proto k němu patří, že je trochu poškrabaný. Čímž ale rozhodně nechci říct, že by mě to nemrzelo!

Na čem by měl Apple zapracovat, aby se iPhone stal dokonalým?

Když se mě zeptáte každý měsíc, odpovím vám pokaždé jinak – dle toho, co zrovna potřebuji. Teď by se mi hodilo, aby uměl zoomovat, zvládal si v noci lépe posvítit a obecně při horší světelnosti nepadala kvalita obrazu tak rychle dolů. Jinak mi přijde vážně hodně dobrý :-)

Kolik bych musel nabídnout, abyste se nadobro vzdal smartphonu?

Pokud byste mi nabídl tolik, abych nemusel do konce života pracovat, tak by se o tom dalo uvažovat. Nyní je ale pro mne mobil pracovním nástrojem, kterým si vydělávám na živobytí. Proto bych se ho logicky vzdával jen obtížně.

Mnohokrát se setkávám se situací, že si lidi vypínají zvuky na mobilu, aby jim stále nepípal. Jak je to u vás?

Když jsem byl ještě v ČT24 nikdy se nestalo, že bych si kromě zvuku vypnul i vibrace. Teď už si to občas, alespoň na noc, dovolím.

Nejdůležitější aplikace pro reportéra

apps-nej

Twitter

Absolutní základ a zároveň velká závislost. Kontrola Twitteru a toho, co se ve světě děje, je první věc, co dělám hned po probuzení. Ani nedokážu spočítat, kolikrát denně aplikaci otevřu. Je to vlastně nepřetržitá přítomnost online.

screen322x572 (35) screen322x572 (34) screen322x572 (33)

AP

Aplikace velké světové zpravodajské agentury, jejíž notifikace se alespoň trochu rychlostí přibližují Twitteru. Používám to jako jednu z X variant, jak mě může telefon upozornit, že se děje něco velkého, když zrovna nejsem aktivně na mobilu, u PC, na Twitteru.

screen322x572 (32) screen322x572 (31) screen322x572 (30)

Livestation

Aplikace, která za pár šupů umožňuje sledování největších světových stanic i v mobilu.

screen568x568 (11) screen568x568 (10) screen568x568 (9)

Modrý anděl

Hodně dobrá záležitost. Aplikace je pro použití jednoduchá, ale zároveň nabízí spoustu možností. Na mapě vidíte, kde taxík je, takže nemusíte v zimě mrznout venku a čekat. Vypočítá vám to cenu, která vždy téměř odpovídá realitě. Navíc jedete za sníženou sazbu s profesionálně se chovajícími řidiči.

screen568x568 (8) screen568x568 (7) screen568x568 (6)

FotMob

Uživatelsky snad nejpříjemnější aplikace pro sledování fotbalových zápasů – včetně Synotligy. Sestavy, statistiky, góly, karty, tabulka. Všechno aktualizované v průběhu zápasu s řadou notifikací. Opět skvělá aplikace “na pozadí”, když čirou náhodou nemohu být u televize / na stadionu a sledovat zápas naplno :-)

screen322x572 (29) screen322x572 (28) screen322x572 (27)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat