Samsung Galaxy A9 – oficiálně již 1. prosince

Samsung Galaxy A9 – oficiálně již 1. prosince
2015-11-26T08:50:25+02:00
• 26. 11. 2015
2

Už od prvních zmínek v dokumentech ochranných známek z března letošního roku víme o dalším zařízení od Samsungu, konkrétně o modelu Galaxy A9. Nyní unikají i jeho specifikace a prozatím se zařízení tváří jako střídmý model ze střední třídy s obstojnými komponentami. Pojďme se tedy na něj podívat trochu blíže.

galaxy-a9

Je však velmi zajímavé, kde se nové informace objevily. Seznam specifikací unikl z íránských internetových stránek společnosti Samsung. Díky tomu tedy vidíme, že model Galaxy A9 je vybaven 1,8GHz procesorem Snapdragon 620 se čtyřmi jádry na Cortex-A72 a čtyřmi jádry na Cortex-A53, grafickým čipem bude Adreno 510. Kvalitní čip střední třídy je doplněn o 3GB operační paměť a 32GB interní úložiště. Samozřejmostí je pak možnost vložení microSD a navýšení kapacity o dalších 128 GB.

To vše se ukrývá pod pravděpodobně kovovým šasi a 5,5palcovým Super AMOLED displejem s Full HD rozlišením (1080 x 1920 pixelů) o hustotě 401 PPI. Hlavní fotoaparát má rozlišení 16 MPx a disponuje automatickým ostřením a funkcí HDR. Vepředu pak najdeme 5MPx fotoaparát. Nezapomnělo se ani na konektivitu, zde tedy máme GPS, NFC či Bluetooth 4.0 LE. Co se týká systému, v zařízení bude předinstalovaný Android 5.1.1 Lollipop s nástavbou TouchWiz od výrobce. Mezi zatím neupřesněné informace patří kapacita baterie.

Samsung hodlá odstartovat představení již 1. prosince, kdy se jistě dozvíme více.

Zdroj: gsmarena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Že by odpověď na HTC ONE A9?? :-)

Pavel Mareš

27. 11. 2015, 11:40

Psss :D To tak určitě nebude. Jedná se o pouhou shodu náhod …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat