Cortana přichází na iOS pro první beta testery

Cortana přichází na iOS pro první beta testery
2015-11-29T10:30:01+02:00
• 29. 11. 2015

Hlasová asistentka Cortana z Windows již před delší dobou dorazila na operační systém Android. Microsoft při představení slíbil, že se jí na platformě iOS dočkáme do konce roku. A tak se tedy Cortana objevuje i na tomto jablečném systému. Prozatím je však dostupná jen jako betaverze pro registrované testery. Přesto nám dává nahlédnout, jak bude zde vypadat.

CUtEaV6UAAEABJB cort CU1zV5LUkAALEYd

Aplikace pro iOS nabízí v podstatě totožné funkce jako na počítačích s Windows 10 a telefonech s Windows Phone. Nějaké drobnosti ale chybí, například nelze Cortanu otevřít hlasovým příkazem „Hey Cortana“, což je zapříčiněno omezením samotného systému. Ne všechny funkce však fungují. Například zatím nelze pracovat s oblíbenými místy či uživatelské rozhraní není úplně dokončeno.

Kdy bude vydána finální verze, zatím není známo, možná se tak ale stane do konce roku. Uvidíme, jak nakonec Cortana uspěje, protože konkurence v podobě Siri je rozhodně lépe integrovaná. Na druhou stranu Cortanu ocení uživatelé Windows 10 na počítači, protože se jim takto bude synchronizovat do telefonu. Bohužel u nás v Česku to asi lidé moc neocení, vzhledem k tomu, že Cortana v české mutaci stolních Windows vůbec není a nelze ji použít ani v angličtině.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat