CINDR – ultra rychlé zařízení pro nabíjení vašeho telefonu, tabletu a dalšího příslušenství

CINDR – ultra rychlé zařízení pro nabíjení vašeho telefonu, tabletu a dalšího příslušenství
2015-11-27T10:45:42+02:00
• 27. 11. 2015
3

Telefony jsou bohužel na štíru s výdrží na jedno nabití, tudíž vzniká prostor pro různé nové nápady, jako jsou power banky. Po dlouhé době jsem zabrousil na Kickstarter a nalezl projekt, který by se vám mohl líbit. Jsem si jist, že podobné zařízení by nemělo doma nikomu chybět.

Projekt CINDR přináší jakýsi druh power banky, avšak jejím účelem není skladovat velké množství elektřiny a následně vám ji vydávat. Konstruktéři této baterie chtěli jít trochu odlišnou cestou a stvořili tak zařízení, které je sice schopno vám dobýt o přibližně 1900 mAh, nicméně zásadní odlišností je, že celých 90 % z její kapacity se dokáže ze sítě nabít během tří minut.

Bohužel existuje i stinná stránka zařízení CINDR. Ačkoliv to trochu přeháním, problém je následující. Koncept je založený na určitém experimentu, který dovoluje postup rychlého nabíjení opakovat pouze 5000 krát. Pro lepší představu to je, jako kdybyste přibližně třináctkrát denně zařízení nabíjeli. Samozřejmě kus od kusu budou odchylky v počtu nabíjecích cyklů, ale mnoho by to být nemělo.

Avšak proč na začátku uvádím, že by podobné zařízení měl mít doma každý? Představte si, že spěcháte a potřebujete rychle nabít power banku, bohužel ta se nabíjí poměrně pomalu, tudíž to musíte vyřešit jinak – bráno z vlastní zkušenosti. S touto baterií je těmto problémům víceméně konec, přeci jen tři minut a mít 90 % kapacity baterie v power bance, je docela pěkné a zachrání vás to před umírajícím zařízením, když například večer cestujete domů a telefon nutně potřebujete pro vyřízení telefonátů či jen hraní her nebo poslouchání hudby.

Ačkoliv je kapacita CINDRu značně omezená, přesto je to dobrý koncept a přeci jen 5000 cyklů nabíjení není tak málo, tudíž při nabíjení dvakrát až třikrát denně vám CINDR vydrží klidně déle než 4 roky. Tento výpočet je pouze teoretický a vychází z dat uvedených autory projektu.

Pokud se vám tedy CINDR líbí a chcete podpořit tento projekt, není nic jednoduššího než zajít na stránky projektu na Kickstarteru a podpořit vývojáře.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Martin Šárek

27. 11. 2015, 11:09

Nápad pěkný, ale 160 dolarů bych za to asi nedal. Za tu cenu si člověk může koupit přepychovou vysokokapacitní powerbanku, která pár dní vydrží nabitá a jednou za čas se nechá přes noc dobít.

Pavel Mareš

27. 11. 2015, 11:39

Určitě, souhlas. Ale jako takový krásný příklad pokroku nebo nových možností, je to skvělé :)

Martin Šárek

27. 11. 2015, 11:51

To stoprocentně, kdyby to stalo kolem tisíce, byla by to skvělá věc. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat