Modifikujeme Android – 5+4 Xposed moduly pro Lollipop

Modifikujeme Android – 5+4 Xposed moduly pro Lollipop
2015-10-06T11:30:24+02:00
• 6. 10. 2015
6

Oblíbený „nástroj“ k úpravě systému Android Xposed Framework se dočkal verze pro Lollipop již před několika měsíci, i když v neoficiální verzi. S podporou Androidu 5.1, která přišla o něco později, začaly přicházet moduly určené právě pro Lollipop. My vám nyní, po delší pomlce, ty nejzajímavější přinášíme v našem seriálu a představíme si i některé, které fungují i na starších verzích Androidu.

Sensify

Modul Sensify není určen jen pro uživatele telefonů HTC, ale pro všechny, kteří by chtěli použít aplikace jako například Blinkfeed na jakémkoliv zařízení či ROM. Po instalaci modul z aplikace Blinkfeed odstraní zprávu, která vám oznámí, že aplikaci nepoužíváte na autorizovaném zařízení a která vám znemožní ji použít. Kromě samotné aplikace Blinkfeed můžete použít všechny její moduly.

A u Blinkfeed funkce modulu nekončí. Díky němu také můžete nastavit externí úložiště v aplikaci fotoaparátu, nebo využít HTC Theme Engine i na čistých AOSP ROMkách. Theme Engine zatím funguje pro některé části frameworku systému, systémové rozhraní a nabídku nastavení, v budoucnosti by však měly přibýt podpora dalších aplikací.

Odkaz ke stažení

scr1 scr2 scr3 scr6

Lock screen widgets

Pokud patříte mezi uživatele, kteří si rádi zkrášlují svůj telefon pomocí widgetů, tak jste určitě zaznamenali absenci widgetů na zamykací obrazovce. Jednou možností je využít nějaký zámek obrazovky z Google Play, který umožňuje přidat vlastní widgety, nebo využít modul Lock screen widgets, který přidání widgetů na zamykací obrazovku zpřístupní. Pomocí tohoto modulu si můžete nastavit velikost plochy, kterou widget na zamykací obrazovce zabere, přidat více widgetů nebo například nastavit, jestli bude widget reagovat na kliknutí.

Odkaz ke stažení

 

Lock screen clock mods

Další modul, který je zaměřený na úpravu zamykací obrazovky, pomocí kterého upravíte vzhled hodin na zamykací obrazovce. Vybírat můžete z různých písem (včetně možnosti přidat vlastní font), nastavovat velikost i barvu textu hodin, natočení či pozici textu. Kromě informace o času je upravitelná i informace o datu či o vlastníku telefonu. Ve finále uživatel má možnost si widget hodin jednoduše přizpůsobit tak, jak se mu zlíbí.

Odkaz ke stažení

07-App_2 screenshot

Snapprefs

Pokud patříte mezi uživatele Snapchatu, pravděpodobně oceníte modul Snapprefs, který rozšiřuje možnosti užívání této aplikace. Nejen, že například umožní automatické ukládání příchozích snapů, přidá možnost posílat obrázky z galerie, ale přidá hromadu možností týkajících se odesílání a úpravy posílaných snapů. Mezi ty patří například neomezená délka textu, duhový text, šířka štětce ke kreslení, nebo například „spoofing“ (zadání falešného údaje) lokace, rychlosti či počasí, což vám umožní používat některé filtry, které jsou omezené právě třeba na určité lokality.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2015-10-05-12-41-46 Screenshot_2015-10-05-12-41-56 Screenshot_2015-10-05-12-42-18

True Silent Mode

S přechodem na Lollipop Google odstranil ze systému tichý režim a nahradil ho režimy „Žádné“ a „Prioritní“, které rozhodují o tom, v jakém případě vás telefon na hovor či jiné upozornění vyruší. Modul True Silent Mode však tichý režim vrací do hry. Na rozdíl od nově implementovaných režimů bude u upozornění pouze vypnut zvuk a vibrace, přičemž LED notifikace či Ambient Display zůstanou aktivní.

Modul nabízí možnost vyloučení budíků z tichého režimu, volitelnou ikonu ve stavové liště a pro ty, kteří si nemohou dovolit zaplatit za rozšířené možnosti, pak režim Freeload. Mimo jiné modul funguje s aplikací Tasker a obnovuje funkčnost tlačítka tichého režimu v aplikacích jako Power Widgets. Pokud vám tedy původní tichý režim chybí, True Silent Mode je skvělou náhradou.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2015-10-05-12-36-23 Screenshot_2015-04-10-00-31-08

Další moduly ve zkratce

GravityBox [LP]: Populární modul pro úpravu různých prvků systému, o kterém jste se mohli dočíst  v prvním díle ve verzi pro Lollipop. Odkaz ke stažení

Lockscreen music art remover: Modul, který odstraní ze zamykací obrazovky obrázek právě přehrávané hudby. Odkaz ke stažení

Lolistat: Obarví stavovou i navigační lištu tak, aby odpovídaly barvě spuštěné aplikace. Odkaz ke stažení

Whatsapp Emoji Replacer 2: Modul umožňující nahrazení stylu emoji v aplikaci Whatsapp. Odkaz ke stažení

 

Pokud je nějaký modul, o kterém byste chtěli vědět více, nebo se o něj chtěli podělit s ostatními, napište nám jeho název do komentářů nebo na michal.cisarovsky@dotekomanie.cz.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Mně osobně by zajímalo,jak přidat další obrazovku(zopo ZP550-má jen 2).Díky

Stačí buď podržet na hlavní obrazovce prst a objeví se nastavení launcheru,kde se dají přidat obrazovky, nebo stačí vzít ikonu a přetáhnout ji na okraj a vytvoří se další obrazovka

No nevím,
podle mě nejdůležitější jsou hlavně tyto moduly:
1-mobile radio active fix (http://www.xda-developers.com/xposed…dioactive-bug/)
2-lollipop 5.0.x memory leak

Musím mít root abych mohl tohle nainstalovat?

Pavel Kořítko

6. 10. 2015, 11:39

Ano

Michal Císařovský

6. 10. 2015, 12:00

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat