Alcatel OneTouch Fierce XL – rendery ukazují Android i Windows 10

Alcatel OneTouch Fierce XL – rendery ukazují Android i Windows 10
2015-10-18T09:30:57+02:00
• 18. 10. 2015
4

Alcatel je jedna z firem, která se pomalu, ale jistě propadá do zapomnění, ačkoliv kdysi se jednalo o velkou společnost, kterou znal téměř každý. Pár měsíců nazpět jsme mohli zaznamenat informace, jež nesly zprávu o jakémsi pokusu o vrácení této známé značky zpět na trh.

alcatel-onetouch-win-an

Nyní se toho dozvídáme však mnohem více. Nejen, že byly objeveny důležité specifikace, ale dokonce by měly být na trhu dostupné dva typy zařízení se dvěma operačními systémy. Má se jednat o spíše podprůměrný telefon, jehož první verze bude disponovat Windows 10 a druhá Androidem, zatím neznámé verze – jak je vidět na obrázku výše.

Co se týká specifikací, zde se podařilo odhalit, hlavně díky @evleaks, že použit bude SoC Snapdragon 210, k čemuž se vážně maximální velikost displeje 5,5 palce a rozlišení HD (720 x 1280 pixelů). Pro trochu plynulý běh můžeme očekávat 2GB operační paměť a interní úložiště o kapacitě 16 GB, samozřejmě s možností rozšíření za pomocí microSD karty.

Baterie by mohla disponovat kapacitou 2500 mAh, přední kamera rozlišením 2 MPx a zadní až 8 MPx. A v neposlední řadě je třeba zmínit podporu VoLTE.

Zařízení by se mělo jmenovat OneTouch Fierce XL, což je poměrně dlouhý a nepříliš vzhledný název, abych řekl pravdu. Mezi domněnky patří i možná spolupráce se společností T-mobile, avšak pouze na trhu Spojených států. Nutno však říci, že se jedná o informaci z doslechu, tudíž je třeba ji brát s rezervou.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Petr Bureš

21. 10. 2015, 7:48

Opravdu vtipný článek plný blábolů. Navíc stejný autor vydal za pár dní článek, který vyvrací jeho teorii o „upadajícím“ výrobci http://dotekomanie.cz/2015/10/prodeje-zarizeni-tclalcatel-onetouch-prvni-tri-ctvrtleti-pro-rok-2015/

A ani neví, ze TCL a Alcatel není skupina dvou výrobců (jak tvrdí ve výše zmíněném článku), ale je to jen výrobce TCL, který používá Alcatel jako obchodní značku (celým názvem je to Alcatel OneTouch – proto tak dlouhý název modelu, nad kterým se autor tak podivuje).

Hrůza co dokážete poslední dobou vyplodit…

Pavel Mareš

21. 10. 2015, 8:00

Teď vás ovšem musím trochu opravit. Nikdy jsem se nezmínil, že je to skupina dvou výrobců, pouze jsem sepsal krátký výňatek z TZ, v němž jsou tito výrobci zahrnuti do skupiny, jež mají společné plány – jdou ruku v ruce. V novém článku navíc dodávám data, která by uživatele jistě zajímala, toť vše. Jestli je tedy špatně, že chci informovat čtenáře, tak budiž.

Michal Novotný

19. 10. 2015, 11:41

„Alcatel je jedna z firem, která se pomalu, ale jistě propadá do zapomnění, ačkoliv kdysi se jednalo o velkou společnost, kterou znal téměř každý. Pár měsíců nazpět jsme mohli zaznamenat informace, jež nesly zprávu o jakémsi pokusu o vrácení této známé značky zpět na trh.“

Pane Mareš, chtělo by to podstatně omezit hulení. Díky.

František Josef

18. 10. 2015, 21:59

Tak ten první odstavec je snad nějaký špatný vtip, ne? Alcatel patří dlouhodobě mezi TOP 10 výrobců. Navíc stále se mu daří lépe. Před pár měsíci jsme mohli zaznamenat pokus o navrácení zpět na trh? Na čem prosímvás autor článku jede!? To fakt dneska může psát úplně každý!?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat