Sledujeme takt procesoru v Material designu Android

Sledujeme takt procesoru v Material designu [Android]
2015-09-11T08:00:10+02:00
• 11. 9. 2015
1

Pokud patříte mezi zkušené uživatele, kteří si svůj telefon upravují do posledního detailu, pak vás jistě napadla otázka, zdali byste mohli sledovat takt procesoru. Tato možnost tady samozřejmě je, ale budete potřebovat určité znalosti, abyste si mohli výsledky srozumitelně procházet. Pokud jste se tedy pro sledování procesoru rozhodli, pak byste měli vyzkoušet aplikaci CPUSpy Material.

61Kna9FKM-L

CPUSpy Material umožňuje sledovat takt procesoru, nejedná se však o jednoduchou aplikaci. Uvnitř se vám po otevření zobrazí tabulka s čísly v MHz. Tato čísla značí určitou frekvenci, na které procesor běžel. Vedle na pravé straně je na každém řádku umístěna procentní informace o tom, jak moc je frekvence využívána v poměru k ostatním. Na konci řádku je pak umístěna informace s časem, kde se ukazuje, jak dlouho na dané frekvenci procesor běžel.

6107jtWUXPL 710z0lXgpPL

V aplikaci se dají najít i další informace o telefonu, přičemž se jedná o verzi jádra atd. Mezi údaji je k dispozici i řádek, který se jmenuje „Deep Sleep“, ten značí, jak dlouho bylo zařízení v tzv. hlubokém spánku. Tento režim je v každém zařízení z toho důvodu, aby nedocházelo ke zbytečnému vybíjení baterie při jeho nepoužívání.

 

71N43KbfM0L 61v6xG-Pr7L

Aplikace naleznete v obchodě Amazon Appstore. Ke stažení je zcela zdarma.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Jakub Topič

13. 9. 2015, 22:01

Upřímně se mi vůbec nelíbí, když takhle aplikace hned v názvu upozorňují na to, že mají moderní vzhled. Měla by to prostě být samozřejmost. Jinak používám aplikaci Kernel Toolkit, který umí mnohem více a též má MD. :)
http://jtop.tk/wi

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat