Garmin VívoActive – sportovní hodinky s chytrými funkcemi minirecenze #2

Garmin VívoActive – sportovní hodinky s chytrými funkcemi [minirecenze #2]
2015-10-31T08:57:01+02:00
• 9. 9. 2015
2

V nové minirecenzi si tentokrát proklepneme jednoho z nejvyšších zástupců řady Vívofamily od Garminu. Tuto společnost s americkými kořeny může každý znát hlavně díky navigacím, ovšem jejich nabídka je čím dál rozšířenější. Jako je tomu u konkurence, tak i zde v sortimentu naleznete hodinky.

Mnou testovaný model VívoActive z velké části připomíná klasické sportovní hodinky, které výrobce osadil přehledným displejem a doslova napěchoval chytrými funkcemi. Každopádně není růže bez trní, což v některých částech platí až dvojnásob. Vysoká investice se nemusí zrovna všem vyplatit.

Garmin VívoActive

DESIGN a HARDWARE

Hodinky na první pohled vypadají docela obyčejně, ale příjemně překvapí velmi nízká hmotnost. Konstrukci zabírají dvě fyzická a dvě dotyková tlačítka. Tlačítko v levém boku slouží k podsvícení displeje, pravým vstoupíte do hlavního menu. Dále nad displejem zaujímá místo logo firmy, pod displejem je zpětné tlačítko a tlačítko pro vyvolání kontextové nabídky. Všechna reagují sice okamžitě, ale vyžadují pořádný stisk. V zadní části jsou bohužel jen piny pro nabíjení.

1 2

Ocenil bych daleko kvalitnější pásek, než je tento z polotvrdé gumy. Nenosí se špatně, ale jeho kvalita je cítit a znát. Zároveň hodinkám nepřidává zrovna na kráse. Dotykový displej o velikosti 1,38 palců dokáže zobrazit velké množství informací. Pokud čekáte jen černobílý displej, jste na omylu. Barvy nejsou problém, stejně jako jeho čitelnost proti přímému slunci. Snímač srdečního tepu lze dokoupit, čímž hodinky ztrácejí na praktičnosti.

Výrazně silnou stránkou je baterie s několikadenní výdrží, která se pohybovala při 3 až 5 dnech. Dokážu si představit i více než týden bez nabíječky, jestliže bych omezil četnost rozsvícení, synchronizování nebo další zbytečná používání. Samotné nabíjení probíhá přes dodávaný dock s magnetem. Ten má vystouplé zobáčky na piny v zadní části. Baterie umí být plně nabita během 2 hodin.

3 4 6 8 9 10 11 12

Hodnocení – 3/5

SOFTWARE

Prostředí v hodinkách vyřešili velmi jednoduše. K jednotlivým informacím se dostanete tahy prstem doleva či doprava. Nechybí tedy ovládání přehrávače hudby, předpověď počasí, počet ušlých kroků, oznámení a kalendář. V menu vybíráte ze sportovních aktivit, lze vyhledat spárované zařízení, procházet historii aktivit a provádět základní nastavení. K dodávané aplikaci Garmin Connect se připojíte přes podporované Bluetooth.

1 (1) 1 (2) 1 (3) 1 (4) 1 (5) 1 (6) 1 (7) 1 (8) 1 (9) 1 (10) 1 (11) 1 (12) 1 (13) 1 (14) 1 (15) 1 (16)

1 (17) 1 (18) 1 (19) 1 (20) 1 (21)

Aplikace dostupná jen pro Android a iOS umí to, co většina ostatních. To koneckonců dokazují pořízené snímky z prostředí. Nic nestandardního, ani nadstandardního. Máte kompletně k dispozici posbíraná data včetně možnosti stažení doplňkových balíčků z obchodu Connect IQ. Hlavně oceníte širokou škálu nových ciferníků zdarma ke stažení.

3 (1) 3 (2) 3 (3) 3 (4) 3 (5) 3 (6) 3 (7) 3 (8) 3 (9) 3 (10) 3 (11) 3 (12) 3 (13) 3 (14)

Hodnocení – 4/5

ZÁVĚR

Osobně bych volil něco zcela jiného. U hodinek jsem postrádal nějakou přidanou hodnotu, alespoň v podobě měřiče tepové frekvence. Garmin evidentně chtěl nasadit laťku hodně vysoko, protože po celém světě má silné jméno. Avšak všechny plány zhatil nepříliš povedený design jdoucí ruku v ruce se základními funkcemi a přemrštěnou cenou. Naopak třeba pro uživatele, kteří často rádi sportují, chtějí sbírat data, nechtějí často nabíjet a nedělá jim problém si připlatit, rozhodně VívoActive může být jednou z mnoha voleb.

Celkové hodnocení – 3/5

SPECIFIKACE

  • Displej – 1,38 palců, dotykový, barevný (205 x 148 pixelů)
  • Hmotnost – 38 gramů (vč. řemínku)
  • Senzory – GPS, GLONASS, akcelerometr, měřič srdečního tepu (nutno dokoupit), vibrační motorek
  • Odolnost – vůči vodě, potápění do 50 metrů (stupeň 5)
  • Baterie – lithiová
  • Výdrž – až 3 týdny (dle výrobce)
  • Přenos dat – Bluetooth 4.0
  • Aplikace – Android, iOS
  • Součást balení – USB dock, brožury
  • Barevná provedení – bílá, černá
  • Prodejní cena – 6 990 – 8 390 Kč

alza

Za zapůjčení Garmin VívoActive za účelem této recenze děkujeme obchodu Alza.cz, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Hodnocení je jako ve škole, nebo čím víc bodů, tím lépe. Omlouvám se za takto stupidní dotaz :-D.

Antonín Horňáček

12. 9. 2015, 10:25

Zdravím, čím více bodů, tím lépe. V tomto případě jasný podprůměr. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat