Coolpad vstupuje na český trh a přináší s sebou dva modely

Coolpad vstupuje na český trh a přináší s sebou dva modely
2015-09-19T16:23:49+02:00
• 19. 9. 2015
1

Stejně jako mnoho dalších, jsem i já společně s kolegou z redakce Mirkem Růžičkou navštívili uvedení společnosti Coolpad na český trh. Čínská značka se po Evropě již nějakou dobu pohybuje a nyní se dočkáme i my. Zmínil jsem, že při uvedení jsme se dočkali i dvou telefonů. Nejen že se na jejich recenzi můžete těšit i na našem portálu, ale samozřejmě jsme vyzvídali specifikace, cenu i dostupnost.

IMG_2686

Nové dva modely nesou názvy Modena a Porto. Od sebe se liší hlavně rozměry, displejem a cenou. První je tedy Porto, což je 4,7palcový plastový telefon se Snapdragonem 410 a grafickým čipem Andreno 306. Displej je TFT IPS s rozlišením 540 x 960 pixelů. Samozřejmostí je podpora LTE sítí nebo možnost vložit microSD kartu. Nakonec zbývá zmínit výsledek testu benchmarku AnTuTu, který je spíše orientační – 17 710 bodů.

Druhé zařízení se jmenuje Modena, jehož displej měří 5,5 palce, avšak rozlišení zůstalo stejné, stejně jako procesor a podpora LTE sítí či microSD karty. Nicméně u modelu Modena má uživatel možnost si vložit 2 SIM karty, místo jedné. Modena si v benchmarku AnTuTu vedl poněkud hůře a dosáhl na výsledek 15 427 bodů. U obou zařízení najdeme nejnovější verzi 5.1.1 Androidu Lollipop. UI jako takové není příliš změněné, avšak dočkáme se jiných ikon, které se dají vypnout, a upravených barev průřezem aplikací a systémové nastavení v telefonu.

coolpad-specs

Níže se můžete podívat na fotografie, které jsme pro vás pořídili na akci.

IMG_2752 IMG_2676 IMG_2699IMG_2696 IMG_2695IMG_2690 IMG_2693IMG_2694 IMG_2698

Na začátku jsem se zmínil o dostupnosti, která je v České republice velice velká, prakticky už nyní seženete oba modely ve velkých obchodech, stejně jako u mobilních operátorů. Ceny jsou taktéž pěkné, menší model seženete už za 3 589 Kč a vetší za 3 999 Kč. To jsou velmi lákavé ceny ke slušnému výkonu a kvalitě.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Jeden lepší, než druhej :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat