Test rychlosti nabíjení nejnovějších zařízení

Test rychlosti nabíjení nejnovějších zařízení
2015-08-27T06:30:32+02:00
• 27. 8. 2015

Dnešní telefony se vybíjejí velmi rychle i díky tomu, že je používáme nad míru. Technologie baterií prozatím nedokáže naše zařízení udržet nabité na delší dobu než dva dny, a tak se každého uživatele týká každodenní nabíjení přes noc. Zahraniční server o Androidu se rozhodnul otestovat rychlost nabíjení několika modelů telefonů, jedná se o ASUS ZenFone 2, Galaxy S6, Motorola Droid Turbo, LG G4, Nexus 6, OnePlus Two, Apple iPhone. Jak si při testu vedly, můžete vidět níže.

fastest-charging-android-phone-600x338

Samsung do svého nového procesoru Exynos zakomponoval funkci pro rychlejší nabíjení, což se projevilo i u testu. Zařízení s konkurenčním procesorem od Qualcommu využívá technologii Quick Charge 2.0.

Výsledná tabulka po pěti minutách nabíjení jasně ukazuje, že si nejlépe vedl telefon Asus ZenFone 2, který se nabil na 17 %, nejhůře na tom byl iPhone 6. Při nabíjení si telefon sám řídí, jak rychle se bude nabíjet. Velmi důležitým komponentem je i adaptér, který má určité parametry maximálního proudu nabíjení, což má na na rychlost nabíjení největší vliv.

Battery-charging-test-5-minutes-600x278

Nejrychleji dosáhl 100% nabití Samsung Galaxy S6, přičemž mu to trvalo 1 h a 22 minut. Hned za zády má LG G4 s dobou 1 h a 36 minut. Nejhůře dopadl znovu iPhone 6, který se nabíjel dlouhé 2 h a 35 minut. Při srovnání výsledků je nutné brát ohled na různé velikosti kapacity baterií, například Galaxy S6 má baterii o kapacitě 2 550 mAh a LG G4 3 000 mAh. U telefonu OnePlus Two musíme brát v potaz i to, že výrobce díky konektoru USB-C do svého zařízení rychlé nabíjení Quick Charge 2.0 nezakomponoval.

100-percent-BATTERY-LIFE-600x278

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat