To nej z uplynulého týdne #31 – chyby v Androidu, Windows 10 a nové smartphony

To nej z uplynulého týdne #31 – chyby v Androidu, Windows 10 a nové smartphony
2015-08-02T15:10:32+02:00
• 2. 8. 2015

Chyby v Androidu

Za poslední dobu se objevily dvě chyby v Androidu. Jedna přímo ohrožuje soukromí samotných uživatelů, jelikož dává možnost ovládnutí smartphonu útočníkem. Druhá je méně závažná, způsobuje „pouze“ nestability systému.

Sick android

Google+ a Youtube

Google se svou sociální sítí Google+ udělal v minulosti několik změn, které vedly k hluboké integraci do ostatních služeb. Jedním z nejvíce diskutovaných propojení bylo nahrazení Youtube komentářů systémem spjatým s Google+. Google po delší době vyslyšel názory na tyto změny a vrací Youtubu původní komentáře, to ale není jediná změna.

move-youtube-new-google-page-or-profile

Novinky od Motoroly

Nejstarší výrobce mobilů na světě v týdnu představil rovnou několik smartphonů. Nejlevnější je Moto G, střední třídu zastupuje Moto X Play a top modelem se stává Moto X Style.

Moto 2015 Family Portrait[1]

Bezdrátovému dobíjení už nebude vadit kov

Společnost Qualcomm se pochlubila pokrokem v oblasti bezdrátového nabíjení. Vytvořili technologii WiPower, které nevadí, když má smartphone kovová záda. Novinka je založena na technologii Near Field Magnetic Resonance, jenž využívá takových frekvencí, které umožňují nabíjení baterie i přes kovovou překážku.

Screenshot_2

Meizu M2

V lednu tohoto roku jsme se dočkali představení smartphonu Meizu M1. Šest měsíců na to společnost uvádí na trh nástupce, jenž nese název Meizu M2. Novinka nabízí v některých oblastech vylepšení, ale například baterie má o 110 mAh méně. Meizu M2 se dostane na trh ve čtyřech barevných variantách. Samotná cena byla stanovena na 699 čínských yuanů, což je v přepočtu přibližně 2 800 Kč.

m2

Novinky v rámci Google Překladače

V roce 2014 Google koupil Word Lens, díky čemuž jsme se začátkem tohoto roku dočkali integrace do aplikace Google Překladač. Zatím jsme mohli jen tiše závidět, jelikož nebyla obsažena čeština. Dnešním dnem se to mění, jelikož Google přidal do podpory celkem 20 jazyků, mezi kterými nechybí čeština a slovenština. Ve výsledku je k dispozici 27 jazyků.

2015-07-29

ZTE V3 Youth, Energy, Extreme Edition

Dnes čínská společnost ZTE představila rovnou tři smartphony, které zapadnou svou cenou do střední třídy. Specifikace jsou na velmi slušné úrovni, byť s top modely se nemohou rovnat. I tak nabízejí poměrně zajímavé vlastnosti.

jj1

Sony Concept for Android

Sony asi mohlo tušit, že mezi 500 testery se najde i takový, který umožní ostatním majitelům Xperie Z3 po celém světě vyzkoušet si nový Android. K dispozici je ROM ke stažení, přičemž kompletní návod na instalaci najdete samozřejmě na XDA Developers. Pro ostatní je k dispozici video.

DSC_0547

Nokia představila kameru OZO

Před dvěma týdny Nokia oznámila tiskovou konferenci, o které se dopředu mnoho informací nevědělo. Spekulovalo se o několika možnostech, s čím by mohla společnost přijít tentokrát. Nokia Technologies nakonec v úterý představila zařízení zvané Nokia OZO. Jedná se o speciální kameru, přesněji řečeno kouli s osmi jednotlivými kamerami, pomocí kterých lze nahrávat 360° video.

DSC00633.0

Angry Birds 2

Herní novinka Angry Birds 2 je již k dispozici pro Android a iOS. Majitelé Windows Phone mají smůlu, protože pro jejich platformu nebude hra vydána.

angry

Windows 10 „startuje“

Tři roky uběhly jako voda a Microsoft od základu překopal firemní politiku v čele s novým šéfem. Podepsalo se to kladně na dalším operačním systému Windows 10, který byl oficiálně uvolněn. Taktéž jsme se podívali, jaké jsou možnosti, když byste chtěli vrátit tuto aktualizaci.

windows-10-family

OnePlus 2

V týdnu proběhlo představení nového top modelu společnosti OnePlus, jehož název je jednoduše číslo 2. Konference byla vysílána poměrně netradičně za pomoci VR (virtuální realita), což byl velmi pěkný zážitek a musím uznat, že to představení telefonu trochu okořenilo.

youtu.be-91av8wCH7CI

Exkluzivně pro čtenáře Dotekomanie.cz

Přinášíme exkluzivně pro naše čtenáře 15% slevu na všechny tituly, které jsou v nabídce obchodu audioteka.cz. Slevu můžete využívat až do 31. 8. 2015, kdy naše exkluzivní nabídka končí. Více informací naleznete v našem článku.

audioteka2

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #30 – Fotky Google+ končí, Youtube v novém kabátu a Multitasking z iOS 9

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat