Lava Pixel V1 – novinka v rámci Android One

Lava Pixel V1 – novinka v rámci Android One
2015-08-02T09:20:09+02:00
• 2. 8. 2015

Po kratší odmlce byl oficiálně představen další nový zástupce ze série telefonů běžících pod Android One. Seznam zařízení Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1, Spice Dream Uno doplňuje tentokrát společnost Lava o svůj model Pixel V1. Indický výrobce se může u novinky pochlubit povedenými specifikacemi za velmi dostupnou cenu. Z propagačních snímků je zřejmé, že Pixel V1 získal převážně kovové části pro vyšší odolnost nebo vpředu tenké rámečky.

Lava Pixel V1 (1) Lava Pixel V1 (5) Lava Pixel V1 (2)

Přední panel zabírá 5,5palcový IPS displej s rozlišením 720 x 1280 pixelů, pod ním běží čtyřjádrový procesor MT6582 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz a operační paměť RAM o velikosti 2 GB. Úložiště v základu pojme 32 GB uživatelských dat. Pokud se vám to zdá málo, tak máte k dispozici ještě slot pro paměťovou microSD kartu. Všechny komponenty uvnitř pohání baterie s kapacitou 2 650 mAh.

V zadní části využijete 8megapixelový fotoaparát, který za pomoci softwaru dokáže pořizovat až 13megapixelové záznamy. Obdobně tomu je u přední kamerky, kdy 5MPx čočka umí až 8MPx selfie snímky. Mezi ostatní prvky výbavy patří například podpora funkce dual-SIM či zmiňovaný Android One. Výrobce do budoucna slibuje aktualizaci na další verzi operačního systému, jakmile bude uvolněna široké veřejnosti. Závěrem zbývá dodat cenu – 11 349 rupií (tj. cca 4 314 Kč bez daně).

Lava Pixel V1 (3) Lava Pixel V1 (4)

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat