Google Play Služby v8.1 – Android Pay, změna pojmenování typů zařízení a další APK

Google Play Služby v8.1 – Android Pay, změna pojmenování typů zařízení a další [APK]
2015-08-31T07:30:26+02:00
• 31. 8. 2015

O Android Pay se již ví nějaký ten pátek, nicméně příliš mnoho historek z podsvětí, nebo chcete-li laboratoří Googlu, se nedostalo ven. V nové aktualizaci Google Play Služeb se toho dozvídáme však mnohem, ale mnohem více. Mezi novinky patří i částečné odhalení účtu pro děti nebo změna pojmenování zařízení s různými vlastnostmi.

Na videu výše můžete vidět, co bylo přidáno do aktualizace v Google Play Službách, tedy co se týká Android Pay. Uvítací obrazovky jsou připraveny, avšak serverová část stále není spuštěna. Pokud si tedy budete chtít projít celým tutorialem a následně začít službu využívat naplno, máte smůlu.

Google Play Services v8.1 Begins Rolling Out To Prepare For Android Pay  Changes Variant Naming Scheme For Lollipop Devices  And More  APK Teardown   Download

Zároveň je vidět, že Google dbá na bezpečnost, a tak i váš telefon či tablet bude nově muset být zaheslovaný, byť jen gestem, PINem či heslem. Je to opět z důvodu bezpečnosti, kdy Android Pay a jeho komponenty využívají nejvyššího oprávnění, a to těch administrátorských.

Tato opatření budou muset zajistit i fakt, že Android Pay se bude spouštět i skrze zamykací obrazovku. Sami tedy určitě uznáte za správné si nastavit alespoň gesto, silnější PIN či heslo. Nikdo by nebyl nadšen, kdyby si při odcizení telefonu mohl lupič nakupovat z vašich peněz.

Google Play Services v8.1 Begins Rolling Out To Prepare For Android Pay  Changes Variant Naming Scheme For Lollipop Devices  And More  APK Teardown   Download 2

Přejmenování zařízení

Každá verze souboru APK u Služeb Play je distribuována v mnoha různých variantách, z nichž každá je určena pro zařízení s konkrétními vlastnostmi.

Počínaje verzí 8.1, varianty začínající číslovkou 4 jsou určeny ke spuštění výhradně na Androidu verze 6.0 Marshmallow. Pokud chcete Lollipop variantu, podívejte se na číslo 2 na pozici X.

Konvence pro pojmenování těchto verzí je formátováno jako -XYZ. X představuje verzi Androidu, na kterém zařízení běží, Y označuje architekturu procesoru a Z je pro různé hustoty displejů. Jak mnozí z vás mohou vědět, 0 (nula) na místě X značí, že varianta aplikace je určena pro zařízení se systémem Kit Kat a nižší.

Zdá se, že počínaje verzí 8.1, varianty začínající číslem 4 jsou nyní určeny ke spuštění výhradně na Android 6.0 Marshmallow. Pokud hledáte pro variantu Lollipop, měli byste nyní podívat na dvojku na pozici X.

Mezi prvních několik variant patří „-238, -236, -438„. Oba apk soubory označené číslem 2, vyžadují SDK 21 nebo vyšší (Android 5.0 a 5.1) ke své instalaci, zatímco -438 APK vyžaduje SDK 23 (Android 6.0). Pokusy o instalaci -438 APK se nezdaří na jakékoliv verzi Androidu, jež je pod Android M Developer Preview 3. Pokud však nainstalujete -238 na Android 6.0, může to vést k neefektivnímu či nepředvídatelnému chování, ale jelikož číslo verze Androidu je vyšší, můžete aplikaci snadno aktualizovat na -438.

Pokud si někdy nejste jisti, jakou verzi máte stáhnout, vždy zkontrolujte vysvětlení u APK mirror, kde se píše, které verze jsou určeny právě pro vaše zařízení.

Dětský účet

Dětské účty se pomalu, ale jistě začínají zabydlovat v Androidu. Objevily se různé zprávy během posledních pár měsíců, avšak Google zatím neřekl jediné slovo ohledně dětských účtů, a to ani na Google I/O, kde se vývojáři tloukli přes hlavy s podporou vzdělávacího a rodinného obsahu.

Nejnovější aktualizace přináší trochu více informací, nicméně nic potvrzeného. Většinou se informace pouze opakují, jako například, že rodiče mohou získat fyzickou lokalitu zařízení skrze lokalizační služby. K dispozici je také dlouhosáhlé vysvětlení, proč tyto informace Google sbírá a potřebuje. Rovněž byla přidána možnost rodiči si vytvořit vlastní „rodinu“.

Příliš mnoho toho neuniklo, naštěstí se však zdá, že dětské účty se chýlí ke svému oficiálnímu zveřejnění. Můžete si stáhnout verzi Google Play Služeb z různých mirror serverů. Zde máte tři odkazy, na verze zmíněné výše ve článku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat