FitBit Surge – to pravé pro sportovce minirecenze #1

FitBit Surge – to pravé pro sportovce [minirecenze #1]
2015-09-08T10:30:24+02:00
• 30. 8. 2015
3

V další minirecenzi se tentokrát poohlédneme po chytrém náramku, který by měl primárně oslovit sportovně založené uživatele. Přesněji půjde o zařízení Surge od společnosti FitBit. V produktové nabídce zaujímá čelní příčku, čemuž také odpovídá vysoká prodejní cena. Americký výrobce na maximum využil svých posbíraných zkušeností v oboru a ve výsledku je to opravdu znát. Na konci možná někteří z vás budou říkat, že podobné funkce má mnoho jiných náramků. Ostatně obrázek si každý můžete udělat sám, zda se tedy vůbec vyplatí připlatit za kvalitu.

FitBit Surge

DESIGN

FitBit Surge v podstatě vychází z předchůdců, kteří mají displej ve stejné šířce, jako je pevně připevněný pásek. Kromě malých tlačítek nikde nic nepřesahuje. Více než chytrý náramek by si zasloužil označení chytrý pásek. Pásek ve třech velikostech je vyroben z velmi kvalitního elastomeru a díky němu máte občas pocit, že na zápěstí vlastně nic nenosíte. Jeho vnější část má hrubou strukturu. Naopak vnitřní jemná část působí velmi příjemným dojmem. Chirurgická ocel byla použita u samotné spony. Z vlastností stojí za vyzdvihnutí pružnost, odolnost nebo žádné prvky náchylné k poškození.

1 2 3

Hodnocení – 5/5

HARDWARE

Monochromatický LCD displej jednoznačně dominuje celému zařízení. Jeho podsvícení je možné aktivovat v nastavení, ale poté se citelně odráží na celkové výdrži. Reakce jsou okamžité, čitelnost proti slunci taky není špatná. Vlevo najdete jedno hlavní tlačítko. Vpravo máte dvě, která plní funkci potvrzovací. Ty se nijak neviklají, vyžadují pořádný stisk a vypadají tak, že toho hodně vydrží.

4 5 6

7 8

Ve vnitřní části zabírá podstatnou část optický měřič srdečního tepu. Bezproblémově dokáže měřit tep celý den, což opět odnáší baterie. Za jediný problém bych označil způsob nabíjení přes zapuštěnou zdířku. Navíc dodávaný kabel v ní moc dobře nedrží. Kapitolu uzavírá baterie, jakožto nejdůležitější článek těchto zařízení. Při zapnutém podsvícení a celodenním měřením tepu zvládne dva dny používání. Jestli slevíte z požadavků, tak týden udávaný výrobcem není nereálný.

9 12

10 11

Hodnocení – 4/5

SOFTWARE

Prostředí uvnitř náramku zobrazuje aktuální hodnoty v čele s hodinami, kde sekundová ručička ukazuje velikost srdečního tepu. Po stranách následuje počet ušlých kroků, srdeční tep, ušlé kilometry, spálené kalorie a počet vyšlapaných pater. V menu jde měřit běh (přes aplikaci lze změnit hlavní sporty) a vstoupit do základního nastavení. Přes něj upravíte podsvícení, upozorňování nebo například měřič srdečního tepu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Dodávaný software v podobě aplikace podporuje všechny hlavní platformy – Android, iOS, Windows Phone. Pokud navíc oželíte nefunkční notifikace z telefonu, tak plnou funkcionalitu lze potvrdit i u BlackBerry zařízení. Aplikace sdružuje všechna posbíraná data skrze technologii Bluetooth 4.0.

11 12 13

14 15 16

Po jejím otevření máte základní informace ihned kompletně k dispozici. Měřitelné údaje jdou jednotlivě otevřít, přičemž statistiky jsou velmi detailní. Samozřejmě nechybí možnost dodatečných nastavení náramku, úpravy uživatelského profilu nebo prohlížení získaných ocenění. Bohužel v některých částech můžete narazit na čínské znaky, takže její překlad není 100%.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Hodnocení – 4/5

ZÁVĚR

Tento testovaný náramek od FitBitu ve mně zanechal velmi pozitivní dojmy, jestliže nebudu brát v potaz prodejní cenu. Podle mého názoru model Surge umí všechno, co by měl správný náramek pro sportovce umět. Žádný výstřední design, příjemný materiál, jednoduché ovládání či přehledné prostředí aplikace. Stinnou stránkou je naneštěstí poměrně slabá baterie a velmi vysoká cena. Tu částečně omlouvá fakt, že jde o nejvyšší model v portfoliu. Každopádně FitBit Surge doporučuji těm, kterým nedělá problém si připlatit za pořádný náramek. Ostatním bych radil jiné cenově dostupnější doplňky ke sportování.

Celkové hodnocení – 4/5

SPECIFIKACE

  • Displej – 1,34 palců, dotykový, monochromatický LCD
  • Senzory – GPS, 3osí akcelerometr, 3osí gyroskop, digitální kompas, optický měřič srdečního tepu, výškoměr, senzor okolního světla, vibrační motorek
  • Odolnost – vůči potu, dešti, stříkající vodě
  • Materiál pásku – elastomer
  • Baterie – lithium-polymerová
  • Výdrž – až 7 dní
  • Přenos dat – Bluetooth 4.0
  • Aplikace – Android, iOS, Windows Phone
  • Velikosti – Small, Large, X-Large
  • Součást balení – nabíjecí kabel, bezdrátový klíč do PC
  • Barevná provedení – černé, modré, mandarinkové
  • Prodejní cena – 6 499 – 6899 Kč

alza

Za zapůjčení FitBit Surge za účelem této recenze děkujeme obchodu Alza.cz, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

David Nejeral

2. 9. 2015, 22:28

No u Fitbitu se platí i za dobré služby. Když jsem Fitbit ONE ztratil, poslali mi zdarma nový. Ne všechny náramky propojite s MyFitnessPal koncentrátorem či jinými službami. Fitbit počítá treba i vystoupaná poschodí a používá k tomu i integrovaný barometr. Mají aplikaci na všechny mobilní platformy. Ale jinak pravda, může to být levnější

Jj,cena je přemrštěná, jinak vypadá pěkně.

Luboš Samec

30. 8. 2015, 15:46

Ta cena je nepředstavitelně přepálená. Ani Sony nestojí tolik a třeba LG se dá koupit sotva za 1/4.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat