Uber odkoupil část map od Microsoftu, ten končí se sběrem vlastních mapových dat

Uber odkoupil část map od Microsoftu, ten končí se sběrem vlastních mapových dat
2015-07-01T12:25:34+02:00
• 1. 7. 2015

Microsoft v pondělí potvrdil webu Recode, že končí se sběrem vlastních mapových dat. V rámci tohoto přechodu také prodává část svého majetku společnosti Uber, včetně datových center, kamer, duševního vlastnictví a zhruba 100 inženýrů, kteří se na tvorbě map podíleli.

Zprávy o této transakci naznačují zvýšený zájem Uberu o vybudování vlastních mapových služeb. Uber také údajně přihazuje na mapy Here od Nokie. Z toho všeho vyplývá, že se Uber chce více spoléhat na své vlastní služby než na partnery a investory, mezi které patří také Google, jehož mapové podklady v současnosti Uber využívá.

uber

Microsoft již nafotil mnoho ulic napříč Amerikou, dostupné jsou také snímky pro Francii a v následujících měsících by měly být zveřejněny také snímky Španělska. Oproti Googlu je to sice nepatrné množství, nic však nebrání v neustálém zdokonalování a focení dalších a dalších lokalit. Snímkovací kamery na auta by měly do Uberu od Microsoftu v brzké době dorazit. Vzhledem k tomu, že se po světě denně pohybuje několik stovek tisíc aut Uber, nebyl by zase tak velký problém několik z nich vybavit těmito kamerami, které by následně v dané lokalitě prováděly snímkování ulic.

Bruce-Bennett-630x483

Mapy Bing však nekončí kompletně, budou fungovat i nadále a jejich vývoj se také nezastavil. Prodána byla pouze část zaměřující se na obrazové zpracování, tedy již zmíněné snímání ulic. Co přesně má s tímto Uber v plánu, je zatím pouhou spekulací, na konečné vyjádření samotné společnosti si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Zdroje: theverge.com, recode.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat