Počítače All-in-One: má smysl je kupovat?

Počítače All-in-One: má smysl je kupovat?
2015-07-14T11:39:39+02:00
• 14. 7. 2015

Jsou malé, elegantní, lehce se s nimi manipuluje a navíc se pyšní docela solidním výkonem. Tzv. počítače All-in-One zaplavují světový trh a postupně si získávají čím dál větší pozornost. Má však smysl si tyto přístroje pořizovat?

all-in-one

Na cestě mezi notebookem a stolním PC

V posledních letech platilo vcelku jednoduché pravidlo: kdo chtěl mobilitu, pořídil si notebook. Kdo chtěl výkon, ten si koupil stolní počítač. Stroje All-in-One nyní vstoupily do pomyslného středu mezi tyto varianty – nabízí slušný výkon (avšak nižší než stolní počítače) a jsou mobilní (ale méně, než notebooky). Mohou se ale stát opravdu plnohodnotnou alternativou a získat si svou klientelu?

Displej: dobré rozlišení, zastaralé panely

I ty nejlevnější All-in-One počítače v ceně od 5 000 Kč mají displeje s Full HD rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů. To je dnes standardem a v tomto směru jim nelze nic vytknout. Horší už je to s typem panelu – ve spoustě počítačů najdete dnes už zastaralý panel TN, který má velmi špatné pozorovací úhly. Stačí se podívat trošku zespodu a barvy už se mění. Volte raději přístroje s panelem IPS (případně MVA či PVA), které jsou pro mobilní počítač určitě vhodnější. Vybrat si můžete i mezi klasickým a dotykovým displejem – jestliže počítač kupujete kvůli mobilitě, určitě chtějte dotykový.

Vybavení: není špatné, ale nečekejte zázraky

All-in-One počítače z cenově střední a vyšší kategorie jsou osázeny komponentami vcelku solidní úrovně – zejména procesor mnohdy konkuruje počítačům stolním. Jejich největší omezení je však v integrované grafické kartě, která např. hráčům počítačových her neposkytuje takový výkon, jaký pro graficky náročné hry potřebují. Při běžné kancelářské práci jedou počítače svižně, ale zázraky od nich rozhodně nečekejte. Výjimku tvoří jen extrémně výkonné stroje za desítky tisíc korun.

Konektory: vše, co potřebujete

Z hlediska konektorových vstupů nelze počítačům All-in-One nic moc vyčítat – na většině najdete vše potřebné. USB 3.0, síťový konektor, optickou mechaniku nebo čtečku paměťových SD karet, k tomu si přičtěte podporu Wi-Fi i Bluetooth. Samozřejmě nechybí vstupy pro zapojení klávesnice a myši. Pro běžného uživatele zcela postačující.

Závěr: elegán na výstavy a konference

Nastal čas na závěrečné shrnutí. Počítače All-in-One jsou krásné, vkusné a elegantní. Snadno se s nimi manipuluje, práce na nich je příjemná a pohodlná. Ani svým výkonem rozhodně neurazí, i když při koupi stolního počítače ve stejné cenové relaci dostanete více. Doporučit je proto můžeme do kanceláří, na výstavy nebo konference – poskytnou potřebný výkon, ale zároveň si je můžete vzít do kufru nebo pod paži.

Článek připravil: 100MEGA Distribution http://www.digitor.cz/

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat