BlackBerry Venice – Android a BlackBerry OS aktualizováno

BlackBerry Venice – Android a BlackBerry OS [aktualizováno]
2015-07-03T18:45:38+02:00
• 3. 7. 2015

Aktualizováno 3. 7.

Opět se objevují spekulace kolem plánů společnosti BlackBerry. Tentokrát zmiňují smartphone s označením Venice, který by měl zaujmout hned v několika ohledech. V první řadě by měl nabídnout operační systém Android, ale měla by se objevit i varianta s Blackberry OS, o které jsme slyšeli už dříve.

The-BlackBerry-Venice-could-be-available-this-November-with-Android-or-BB10-aboard

Hardwarové specifikace mají být stejné a máme se těšit na procesor Snapdragon 808, 5,4palcový displej s rozlišením 1440 x 2560 pixelů, 3 GB RAM a foťáky 18 MPx a 5 MPx. Bonusem navíc má být obsažená hardwarová klávesnice.

The-BlackBerry-Venice-could-be-available-this-November-with-Android-or-BB10-aboard (1)

Původní článek 4. 5.

Pokud existuje nějaký výrobce chytrých zařízení, který ani v těžší době nepřechází s vývojem spíše do pozadí, rozhodně jedním z nich je kanadská společnost BlackBerry. Právě tomu nasvědčují nejnovější snímky tří zařízení, o nichž bychom mohli slyšet v nejbližší budoucnosti. O oprášení zašlé slávy by se měl zasadit přírůstek do luxusní řady Porsche Design, nástupce nynějšího Passportu a jeden model se zaobleným displejem po obou bocích evidentně konkurující například Galaxy S6 Edge od jihokorejského Samsungu.

BlackBerry Oslo P9984-Porsche-Design

Neznámý telefon P’9984 jednoznačně přihrává k zařazení do řady Porsche Design, kde všichni mají obdobné označení. Ačkoliv k němu nejsou známy žádné technické specifikace, tak aspoň konstrukce nese rukopis Passportu. Vše budou pravděpodobně zastřešovat kvalitní materiály ve spojení s detailně propracovaným designem ve futuristickém stylu. Za ním následuje přímý zástupce Passportu skrývající se pod názvem Oslo.

U něj lze očekávat velmi blízkou výbavu v podání displeje s rozlišením 1440 x 1440 pixelů, procesoru Snapdragon 800, 13MPx fotoaparátu s optickou stabilizací obrazu a 3450mAh baterie. Oficiálně představení má údajně proběhnout již 30. června. Pověstnou třešničkou na dortu bude model Slider nebo-li Venice, kterému přisuzují zaoblený displej o velikosti 5,1 palce (rozlišení 1440 x 2560 pixelů), výsuvnou QWERTY klávesnici, reproduktor ve spodní straně zařízení.

Do karet mu zahraje osmijádrový procesor, 16megapixelový fotoaparát, přední 5megapixelová kamerka a na úplný závěr 3 650mAh baterie. Všechny zmíněné specifikace vypadají opravdu slibně stejně jako celkové zpracování. Novinka může výrobce výrazně nakopnout, ovšem je velmi brzo. Telefon chystají uvést až během letošního podzimu. Jestli změny povedou k lepším zítřkům, zjistíme nejdříve koncem roku.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat