Saygus V SQUARED – smartphone bez kompromisů?

Saygus V SQUARED – smartphone bez kompromisů?
2015-06-16T16:11:08+02:00
• 16. 6. 2015

Už jsme mnohokrát mohli slyšet o plánech na smartphone, který by byl bez kompromisů. Často se zmiňují specifikace, které nenajdete u žádného současného modelu. Většinou ale takové projekty jednoduše vyšumí a nikdo o nich už neuslyší. Nyní zde máme nadějný smartpohone, který nese označení Saygus V SQUARED.

saj2

Svými specifikacemi by mohl jednoduše zastínit současné top modely, ale v některých oblastech spíše vsází na konzervativnost. Například 5palcový displej má rozlišení Full HD – v tomto ohledu nestačí na jiné mobily s 2K rozlišením. Avšak přednosti jsou jinde.

ydydamqti31k2q72cbyc

Kromě dvou slotů na SIM karty nabídne dva sloty na microSD karty. Každý dokáže obsloužit 200GB, tudíž je zde možnost rozšíření o 400 GB. Když k tomu připočítáte základní úložiště, dostáváme se na 464 GB.

Kromě toho je Saygus V SQUARED vybaven dvěma reproduktory Harman Kardon a technologií 3D Movie Audio. Aby toho nebylo málo, na zadní straně se nachází 21MPx foťák s optickou stabilizací obrazu a schopností natáčet videa ve 4K rozlišení. Přední strana je osazena 13MPx kamerkou. Výkon bude dodávan zatím blíže nespecifikovaným čtyřjádrovým procesorem s 2,5 GHz od Qualcommu (zřejmě Snapdragon 801 nebo Snapdragon 805).

rza3majskmpvq36rfexo

Celkové specifikace podtrhuje baterie o kapacitě 3100 mAh (vyměnitelná) a čtečka otisků prstů, která je ukrytá na pravé boční straně – tudíž stačí přejet prstem přes hranu smartphonu. Součástí bude také USB typ C, odolnost proti vodě a bezdrátové nabíjení. Systém Android je ve verzi 5.1 Lollipop.

Saygus V SQUARED není jen projekt, tento mobil již je sestaven a vyroben v několika kusech. I přes to se snaží zaujmout zájemce na stránkách IndieGoGo, kde si žádá celkovou investici 1 000 000 dolarů. Po 9 dnech od spuštění se již podařilo vybrat 900 000 dolarů, tudíž se dá očekávat úspěch. Pokud si jej chcete pořídit, připravte si minimálně 600 dolarů (~14 500 Kč).

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat