Některé Xperie mají skrytý FM vysílač

Některé Xperie mají skrytý FM vysílač
2015-05-26T08:40:24+02:00
• 26. 5. 2015
2

Vrátíme-li se o pár let zpátky, například k mobilním telefonům tehdejší Nokie, některé z nich byly standardně vybaveny jednou speciální funkcí, na kterou se v průběhu let úplně zapomnělo. Když se podíváme do interiéru dnešních aut a srovnáme ho s interiérem kolem roku 2007, uvidíme, jak moc se toho vlastně změnilo. Přibyly velké dotykové obrazovky, integrované navigační a zábavní systémy, bezpečnostní asistenti. Když si dnes chceme v autě přehrát písničku, použijeme jednoduše Bluetooth. Tehdy nic takového nebylo. Nokia proto přišla s funkcí FM vysílače. V telefonu stačilo vybrat oblíbenou písničku a z možností zvolit Vysílač FM. Nokie pak už na displeji zobrazila jen frekvenci, kterou bylo nutné naladit na autorádiu.

n78fm_12

V nedávné době se na XDA objevila diskuze, že některé telefony od Sony mají zabudovaný FM vysílač, který je ale v běžném stavu vypnutý. Vývojáři ovšem nelenili a vytvořili aplikaci, která vysílač aktivuje a umožní to samé, co uměly Nokie před pár lety. Celé řešení má ovšem hned několik úskalí. Aby bylo možné hudbu vysílat, je nutné vlastnit jedno z následujících zařízení a zároveň jej mít rootnuté:

  • Sony Xperia Z
  • Sony Xperia Z Ultra
  • Sony Xperia Z1
  • Sony Xperia Z1 compact
  • Sony Xperia T
  • Sony Xperia SP

Dalším krokem je stáhnutí potřebné aplikace. Aplikace se jmenuje SpiritTransmit a je dostupná na Play Store za vysokých 19 dolarů (v českém Play za 555 Kč). K dispozici je i bezplatné demo. Pokud aplikaci stáhnete, stačí již jen připojit sluchátka, která slouží jako anténa a začít vysílat. Samotná kvalita přenosu se může měnit v závislosti na vzdálenosti vysílače a přijímače a okolním rušení.

 1 2

Pokud byste měli zájem o aplikaci, doporučujeme nejprve vyzkoušet demo, protože někteří uživatelé si stěžují, že aplikace nefunguje na Androidu 5.0+.

logo-app SpiritTransmit Root XperZ only Mike Reid 555,06 Kč ANDROID

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Čollák

Student Střední průmyslové školy. Rád cestuje, hlavně vlakem.

Komentáře

Pavel Mitošinka

26. 5. 2015, 10:46

Root telefonu a aplikace v ceně běžného FM transmitteru, který může fungovat i s více zdroji než jen telefon, v případě že to má být použito v autě. Hodně zařízení, když nemá Bluetooth, mívá alespoň AUX vstup. Opravdu kvalitní kabel jack-jack se dá koupit za 800 korun, běžný za 200 a levný i za 60. Kdyby aplikace stála méně a/nebo nebyl nutný root, asi by to mělo smysl.

Martin Čollák

26. 5. 2015, 13:19

Máte pravdu, jedná se spíše o zajímavost. Cena aplikace je trošku nadhodnocená…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat