Spekulace, potvrzení a následné popření – Nokia nechystá návrat k telefonům

Spekulace, potvrzení a následné popření – Nokia nechystá návrat k telefonům
2015-04-27T08:40:27+02:00
• 27. 4. 2015

Již před několika dny se objevily informace o možném návratu Nokie k výrobě mobilních telefonů. Podle uniklých informací by se Nokia měla příští rok vrátit na mobilní trh a uvést nový smartphone.

Netrvalo ovšem dlouho, než byly tyto informace potvrzeny čínským zastoupením firmy. Čínská Nokia vysvětlila svůj záměr pro vývoj smartphonů, které by mohly být představeny v příštím roce. Mike Wang, viceprezident čínského zastoupení Nokie, kromě oznámení návratu k telefonům a stanovení roku vydání nových modelů také sdělil, že pro své nové modely použijí systém Android. Po neúspěchu s modely Nokia X a X2 je to velmi překvapující rozhodnutí.

Nokia-X-Dual-SIM-2-jpg

Informace od čínského zastoupení ale nebyly zcela pravdivé. Nokia v neděli 26. dubna vydala oficiální prohlášení, ve kterém stojí, že se návrat k výrobě telefonů do budoucna neplánuje, a vyvrátila tím veškeré dřívější informace.

„Nokia bere na vědomí nedávné zprávy z médií, podle nichž společnost chystá návrat k výrobě mobilních telefonů. Tyto zprávy nejsou pravdivé a zahrnují komentáře, které jsou neprávem přisuzovány představenstvu Nokia Networks.

Nokia znovu opakuje, že v současné době nemá žádné plány pro výrobu či prodej jakýchkoliv mobilních zařízení.“

Stále ovšem nejsou potvrzeny ani vyvráceny informace o experimentování s virtuální realitou, roboty nebo například internetem věcí. Nokia by tedy nemusela napořád zůstat pouze u telekomunikačních sítí a mohla by své působení postupem času rozšířit i do jiných odvětví. Zatím tedy zůstává v nabídce této firmy jedno zařízení, kterým je tablet Nokia N1.

Zdroje: pocketnow.com, company.nokia.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat