Několik lumií v přípravě, dočkáme se brzy top modelu?

Několik lumií v přípravě, dočkáme se brzy top modelu?
2015-04-18T09:10:07+02:00
• 18. 4. 2015

V poslední době není o nové lumie nouze, v lednu představil Microsoft levné modely Lumia 435 a Lumia 532, v březnu na MWC zase o něco vybavenější modely Lumia 640 a Lumia 640 XL v několika variantách, dále pak představil extrémně levnou Lumii 430 a posledním přírůstkem do rodiny je Lumia 540, kterou Microsoft odhalil tento týden.

Na internet ovšem v posledních dnech začínají prosakovat informace o několika dalších, nově připravovaných modelech, z nichž alespoň 2 by měly být top modely. Zatím nejsou známé jejich názvy, a tak jim prozatím můžeme říkat Lumia 940 a Lumia 940XL. Menší z nich by měl disponovat pětipalcovým displejem a varianta XL by mohla dostat 5,7″ displej.

lumia-940-1

Koncept modelu Lumia 940

Kromě velikosti by se měly oba přístroje ve většině vlastností shodovat. Předpokládá se, že fotoaparát by mohl mít rozlišení přibližně 25 MPx a přední kamerka 5 MPx. Oba telefony se začnou prodávat již se systémem Windows 10, a jelikož „desítky“ podporují šesti i osmijádrové procesory, není vyloučeno, že alespoň jeden z modelů by takový procesor mohl dostat. Dalšími spekulovanými funkcemi jsou například 3D interakce s telefonem nebo zabezpečení a identifikace uživatele pomocí skenování duhovky.

Dalším ze spekulovaných modelů je jakýsi nástupce modelu Lumia 830, prozatím ho označujme jako Lumia 840. Ta by měla dostat fotoaparát s rozlišením 13 nebo 14 MPx s technologií PureView, přední kamerka dostane opět 5 MPx. Velikost displeje by se mohla pohybovat okolo pěti palců a novinka by měla být oproti předchůdci vybavena také lepším procesorem. Designově by se od sebe neměly modely zásadně lišit.

lumia830

Současná Lumia 830

Posledním ze čtveřice modelů je Lumia 740XL, s displejem přibližně 5,5 – 5,7 palců. Fotoaparát by měl mít přibližně stejné rozlišení jako výše zmíněná Lumia 840, tentokrát ovšem chybí PureView technologie. Opět není zřejmé, jestli bude název modelu opravdu takovýto, názvy všech modelů v článku ještě nejsou konečné a vše může být nakonec úplně jinak. Některé ze zmíněných modelů by Microsoft mohl představit ještě letos, předpokládá se první polovina třetího čtvrtletí.

Zdroj: nokiapoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat