Google Cardboard – certifikace a rozšíření možností

Google Cardboard – certifikace a rozšíření možností
2015-04-17T16:40:57+02:00
• 17. 4. 2015

Když Google poprvé představil Google Cardboard tak to vypadalo, že jde jen o levný experiment s virtuální realitou. Naopak tento projekt zaujal celkem velkou skupinu lidí. Začaly se vyvíjet čím dál více kreativnější aplikace a spousta lidí se pokoušelo Cardboard postavit doma podle návodů na internetu.

1403759133

Lidé přicházeli na opravdu všelijaké varianty, například místo obyčejného kartonu použili krabici na pizzu nebo dokonce i různé druhy kovů či dřeva. Tyto návrhy a kreativita lidí se Googlu zalíbila a včera dal zelenou všem výrobcům třetí strany. Navíc upraví svou aplikaci, aby dokázala fungovat s vyrobenými Cardboardy. Stačí, aby výrobce uvedl parametry svého výtvoru a poté umístil QR kód.

logo-app App Name Google Inc. Zdarma ANDROID

Když už je zařízení připraveno k použití, mohou výrobci zažádat o certifikační program a pokud uspějí, získají nálepku, podle které potencionální uživatelé poznají, že si kupují opravdu spolehlivý a fungující Cardboard. 

image01

Google nezapomněl ani na aplikace a rozšířil Google play o novou kategorii, a to Featured Cardboard Apps. V této kategorii neleznete aplikace, které by měly fungovat z certifikovanými Cardboardy. Mezi tyto aplikace patří například Jurrasic VR nebo Paul McCartney.

image00

logo-app Jurrasic VR - Google Cardboard Lunagames Fun & Games Zdarma ANDROID

logo-app Paul McCartney Jaunt Inc. Zdarma ANDROID

Taktéž myslel na vývojáře. Vydal upravená pravidla designu a SDK pro Cardboard. Do budoucna Google plánuje tuto virtuální realitu rozšířit nejen o kvalitnější obraz, ale také o prostorový zvuk, aby zážitky uživatelů byly opravdu na úrovni reality.

Zdroj: googledevelopers.blogspot.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat