Záhadná Nokia 1100 s Androidem 5.0 spatřena v benchmarku

Záhadná Nokia 1100 s Androidem 5.0 spatřena v benchmarku
2015-03-06T09:30:18+02:00
• 6. 3. 2015

Nokia podle dohody s Microsoftem nemůže prodávat ani představit nový telefon do čtvrtého čtvrtletí roku 2016. I přesto se ovšem na internet dostaly částečné specifikace dosud neznámého modelu s označením Nokia 1100. Model se stejným označením již Nokia vyráběla v roce 2003, tehdy se jednalo o klasický tlačítkový telefon.

gsmarena_001

Podle dosud známých specifikací by měla novinka běžet na systému Android 5.0 Lollipop a výkon by měl obstarávat čtyřjádrový procesor MediaTek MT-6582 s taktem 1,3 GHz. Více informací zatím není k dispozici, lze si je ale odvodit od schopností již zmíněného procesoru. Ten podporuje například displej s rozlišením 720 x 1280 pixelů, fotoaparát s rozlišením 8 MPx nebo natáčení videa ve FullHD při třiceti snímcích za sekundu.

1100

Vzhledem k již zmíněné dohodě není reálné, aby se tento model začal prodávat dříve než v roce 2017, jedná se ale o jakýsi náznak toho, že se Nokia hodlá k výrobě telefonů vrátit a systém Windows Phone vymění za prodávanější a úspěšnější Android, se kterým by mohla mít šanci na úspěch.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat