Sony ruší objednávky od tchajvanských dodavatelů

Sony ruší objednávky od tchajvanských dodavatelů
2015-03-28T12:30:58+02:00
• 28. 3. 2015

Společnost Sony pomalu ztrácí sílu na trhu se smartphony, o čemž svědčí nepříznivé výsledky divize Sony Mobile v roce 2014. Nový Playstation 4 vydělal nemalé peníze, které vytrácí slabým prodejem chytrých zařízení. Pro Sony to znamená změnu strategie, která tkví v menší produkci telefonů nižší a střední třídy. Naopak se zaměří se na třídu rodiny Xperia Z, která táhne celou divizi vzhůru.

sony-ifa

Nynějším úkolem je snížení výroby a nákladů, což znamená, že Sony již nebude objednávat tolik zásob a součástek, které nedokáže prodat. Jedná se především o tchajwanské dodavatele, kteří společnosti Sony poskytují zdroje pro levná zařízení. Sony Mobile se musí vzpamatovat z červených čísel, aby se udrželo na trhu, jinak to bude mít pro mobilní divizi zničující následky. Pokud se jí to povede, a víme, že Sony dokáže vyrobit kvalitní telefony, bude muset čelit ostré konkurenci v top třídě, konkrétně značkám, jako je Samsung, HTC a jiní hráči.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat