HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6

HTC One M9 vs. Samsung Galaxy S6
2015-03-01T20:28:18+02:00
• 1. 3. 2015
6

Společnosti HTC a Samsung dnes představily své žhavé novinky pro letošní rok. U modelu One M9 můžeme pozorovat, že výrobce nechtěl riskovat, a to ani se specifikacemi displeje. Nenajdeme zde totiž extrémní rozlišení, ale „jen“ 1080 x 1920 pixelů. Za to Samsung si více pohrál se smartphonem Galaxy S6, kde došlo na změnu použitých materiálů a odstranění některých možností.

Untitled-2

Samsung se rozhodl, že nový top model nebude disponovat microSD kartou nebo uživatelsky vyměnitelnou baterií. Na druhou stranu vylepšil čtečku otisků prstů, zakomponoval bezdrátové nabíjení, využil vlastní procesor a zlepšil dle jeho slov všechny specifikace.

HTC One M9 představen na MWC

Samsung představil Galaxy S6 a S6 Edge

HTC zůstalo věrné předchozím top modelům řady One, aspoň po stránce designu. Největší změna se udála na zádech, kde je nově 20MPx foťák. Přední strana je osazena UltraPixel kamerkou.

Galaxy S6 ani One M9 nemají jakoukoliv certifikaci IPxx, která by novinkám zaručovala odolnost vůči vodě nebo prachu. Jen HTC nabízí speciální kryt, jenž splňuje IP68, ale zde si budete muset připlatit. Nyní se podívejte souboj základních specifikací obou top smartphonů pro tento rok.

Screenshot_22

Můžeme k této tabulce připočíst každému modelu plusové body za zpracování. V případě One M9 se nám naskýtá celokovové provedení. V případě Galaxy S6 se jedná kombinaci kovu a skla na zádech.

Pokud bych měl odhadnout, který z těchto smartphonů více vydrží na jedno nabití jen na základě specifikací, zvolil bych One M9. Menší počet pixelů nepotřebuje tolik energie a kapacita baterie je větší. Galaxy S6 má menší baterii a více pixelů, což může být spíše na škodu. Zde si ale budeme muset počkat na první recenze a výsledky testování.

O úspěchu se rozhodne až po představení oficiálních cen. Výrobci zatím mlčí, byť se na internetu začínají ukazovat některé náznaky.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaromír Lojkásek

2. 3. 2015, 12:53

Těžké rozhodování, ale asi bych volil HTC. Proč ? Kvalitní IPS, podpora paměťových karet, větší kapacita aku a Sense (když už to není čistý Android). A myslím že i cena bude u HTC nižší. Ale to uvidíme.
Každopádně se mi u Samsungu S6 líbí vlastní SoC Exynos 7420. Dále se mi líbí zadní foťák ISOCELL a určitě se nebudu mýlit v tom, že i zvukový chip bude buď od Sabre, Cyrus a nebo Wolfson. Každopádně uvidíme.
A co se mi nelíbí ? A to hodně ? Určitě TouchWiz. To je podle mně prasárna. Ikony TW vypadají úplně jinak než ikony od Google. Je to jako pěst na oko. Ty ikony jsou stejné už několik roků a Samsung neudělal vůbec nic, aby je sladil dokonale s designem v Lollipopu. Dále je až trestuhodné, že při takovém rozlišení není možnost volby DPI. Co má uživatel s toho, že jsou ikony stále stejně velké a na pluchu displeje se nevejde skoro nic. K čemu takové rozlišení ??? Stačí se podívat na NOTE4 s Lollipopem a hned člověk pochopí…

hodně vyrovnany souboj paměť bude minimalni 32 GB.

a bude activ verze s odolnosti

Honza Hlustik

2. 3. 2015, 8:45

nelíbí se mi jak jsou na S6 vidět otisky, cena bude zajímavý rozhodovací faktor (slot na SD karty ale vnímám jako největší plus M9).

co se týče baterie, tak samsung bude mit cip vyrabeny 14 nm technologii, ktera ma mit o 20% nizsi spotrebu. Jinak to ze neni baterie vymenna mi vubec nevadi, karty bych taky prekousnul, ale ze tam neni certifikace IP 67 jako byla u S5 mi vazne stve :-(

Přemysl Vaculík

VIP 1. 3. 2015, 23:45

Sice má procesor menší spotřebu, ale největší žrout je displej, a to se dlouho nezmění.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat