beCalm – bezpečná domácnost i na cestách

beCalm – bezpečná domácnost i na cestách
2015-03-12T16:59:46+02:00
• 12. 3. 2015

V dnešní uspěchané době občas zapomínáme na důležité věci. Do této problematiky zapadá i neustálé přemýšlení, zda jsme doma nenechali rozsvíceno, zapnutou žehličku, plyn nebo zamčené dveře. Nový projekt beCalm, za nímž stojí český tým vývojářů, byl dnes oficiálně spuštěn na Kickstarteru a má pomoci hlídat domácnost, i když zrovna nikdo není na blízku.

becalm_vizu

Ovšem tento projekt má za cíl mnohem více než například kontrolu zamčených dveří. Vývojáři mysleli mnohem dále a beCalm vám nyní pomůže například „hlídat svou ratolest“, upozornit na případný požár, nebo dokonce snížit spotřebu energie.

Starost o spotřebiče po odchodu z domu je již minulostí. beCalm hlídá vaši nepozornost a okamžitě vás upozorní v případě nechtěně zapnutých spotřebičů. Současně je monitorována spotřeba energií a tím lze pomoci k jejímu snížení. Sestavu lze využít nejen na upozornění a monitoring energií, ale i na požár či únik plynu.

Dále lze i pomocí chytrých zařízení sledovat, kdo z členů domácnosti je nebo není doma – například zda se děti vrátily ze školy, či nikoliv. V jakýkoliv čas je také možné kontrolovat zapnuté spotřebiče, stačí mít správný senzor.“ – říká spoluzakladatel projektu beCalm, Jiří Pivrnec

beCalmKickstarter22 becalm_schema_v03

beCalm nabízí sadu senzorů, přičemž nejdůležitější částí je zjišťování stavu různých spotřebičů. Jak můžete vidět na obrázku výše, aplikace vám dodá opravdu mnoho informací a zobrazí je tak, aby se dalo na první pohled vše lehce pochopit. Za zmínku jistě stojí graf, na kterém je přehledně zobrazena například spotřeba v určité místnosti.

Ale jak to vlastně funguje? Při pořízení sady beCalm máte k dispozici zařízení, která stačí jen jednoduše nainstalovat a propojit s centrální jednotkou – jak je vidět na obrázku výše. Poté už stačí jen připojit své zařízení, ze kterého chcete kontrolovat svou domácnost, a vše je hotovo.

Autoři projektu mysleli i na ty nejmenší detaily. Finální verze produktů, které můžete vidět níže, se mohou lišit od již nyní navržených, avšak rozdíly by neměly být markantní. Níže je přiloženo také oficiální video pro úplnost. Další informace se můžete dozvědět na Kickstarteru nebo na oficiální stránkách projektu.

becalm_render_v02

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat