Xposed pro Lollipop je tu aktualizováno, alpha

Xposed pro Lollipop je tu [aktualizováno, alpha]
2015-02-13T22:20:08+02:00
• 13. 2. 2015

Aktualizováno 13. 2.

Před třemi dny rovo89 lákal na blížící se Xposed Framework pro Android 5.0 Lollipop. Nyní zveřejnil první verzi, která je ve stádiu alpha. Tudíž nemusí vše fungovat tak, jak má. Pokud jste rozhodnuti vyzkoušet tuto novinku uzpůsobenou pro ART, navštivte vlákno na XDA Developers. Konkrétní verze je určena pro ARMv7.

xposed-640x401

Původní článek 10. 2.

S pojmem Xposed Framework už jste se na našem webu mohli setkat, a to především v našem seriálu jemu věnovaném. Jedná se o nejrozšířenější možnost, jak si na Androidu upravit jak funkční, tak vzhledové prvky ke své libosti. S uvedením Androidu 5.0 však Xposed dostal pomyslnou stopku, jelikož framework běží jen na Dalviku, zatím co Lollipop již pracuje s ARTem.

Framework-Xposed-Android-Lollipop-5.0-status-cover

Uživatelé Xposed od uvedení systému s označením Lollipop čekají na zprovoznění frameworku právě na ARTu a někteří se kvůli tomu dokonce rozhodli zůstat u nižší verzi Androidu. Objevovaly se nepotvrzené zprávy o tom, že už funguje, nebo že vývojář už nic do budoucnosti neplánuje. Ale právě vývojář Xposed Frameworku, vystupující na xda pod jménem rovo89, dnes rozsekl tyto spekulace, a to přímo v diskuzi o tom, že framework na ARTu nikdy nepoběží.

Výstřižek

Jako odpověď přidal screenshot a jednoduchou zprávu „Brzy… Již běží velmi dobře.“. Ze screenshotu, který obsahuje log z běhu frameworku, je vidět, že rovo89 rozběhl Xposed na Nexusu 5 s Androidem Lollipop s ARTem, a to včetně spuštěných modulů.

Screenshot_2015-02-10-09-40-22

Tato zpráva nepochybně potěší každého, kdo má na svém telefonu nejnovější Android a Xposed mu chybí, nebo kdo právě kvůli tomu odložil aktualizaci svého zařízení. Těšit se můžete samozřejmě i vy, jelikož s příchodem Xposed Frameworku na Android Lollipop se vrátí i náš seriál.

Zdroje: forum.xda-developers.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat