Theme Engine konečně i pro CM12

Theme Engine konečně i pro CM12
2015-01-17T10:45:56+02:00
• 17. 1. 2015

Jednou z hlavních předností komunitních ROM postavených na CyanogenMod je možnost vizuálního přizpůsobení pomocí témat. Ta fungují již od verze CM7, na CM11 se dočkala speciální Theme Engine, která přinesla možnost upravit pouze některé části software, ať už se jednalo o témata celková, nebo třeba jen ikony. S příchodem Androidu 5.0 , a tedy i CyanogenModu ve verzi 12, Theme Engine na nějakou dobu zmizela. Nyní je však připravena a od nightly verzí počínaje dneškem byste ji již měli v ROM najít.

CyanogenMod-CM-12-450x240

O dokončení první verze Theme Engine dnes na sociální síti Google+ informoval jeden z vývojářů, Clark Scheff. Měla by na ní fungovat i témata určená pro CM11, ale vzhledem k tomu, že Lollipop používá Material design, nebudou tato témata na CM12 vypadat dobře, maximálně v aplikacích, které stále používají Holo design.

Další detaily, které Scheff k vydání Theme Engine přidal, se týkají spíše vývojářů témat. Ti zatím nemůžou vytvořit téma, které by bylo použitelné pro CM12 i CM11 najednou, a to z důvodu chyby, která se vyskytuje ve staré Theme Engine. Jednou z chyb, se kterou se můžou vývojáři setkat, je nemožnost nainstalovat téma určené pro CM11 z důvodu chybného souboru. Tato chyba by ale měla být brzo v CM11 opravena a vývoj pro obě verze by měl být možný.
Dneškem také CyanogenMod ukončil podporu témat, která byla vystavěna pro T-Mobile theme engine.

device-2015-01-15-161051

 

Pozn.: Jelikož vydání nightly chvíli trvá, měla by se Theme Engine objevit spíše až ve verzích s datem 17. 1.

 

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat